Po slabih sedmih letih neznanci znova vlomili v trgovino PAL Media, škode je za okrog 50 tisočakov

Trgovina PAL Media je, kot kaže, pravi magnet za nepridiprave, saj je ta vikend bila znova tarča tatov. Da so zabavna elektronika in telefoni privlačna roba najbrž ni potrebno posebej razlagati in ravno to so si slednji vnovič zaželeli.
Skopo poročilo OKC PU Murska Sobota, da so na območju Pomurja med drugim, v noči iz petka na soboto, obravnavali tudi “vlom v trgovino z medijsko opremo, od koder je zaenkrat neznani storilec ukradel večje število mobitelov,” nas je pripeljalo v trgovino PAL Media, kamor je po sedmih letih (po decembru 2013) znova bilo vlomljeno. In podobno kot takrat, ko so vlomilci ukradli za najmanj 50.000 evrov različne tehnične opreme in mobilnih telefonov, po prvih ocenah tudi tokrat znaša škoda med 40.000 in 50.000 evrov.

Kot je povedal lastnik trgovine oz. podjetja, Jožef Pal, so prav v petek prvič po uvedbi pandemije odprli trgovino in že isto noč so jo napadli nepridipravi, ki so odnesli veliko količino robe, v trgovini pa je ostali pravo razdejanje. Po prvih podatkih naj bi vlomilci najprej razrezali cerado do sosednjega prostora, od tam pa so razbili steklo in vstopili v trgovino . V tatvini izpred sedmih letih so v notranjost prišli čez streho. “Tokrat je očitno vse potekalo zelo hitro, kajti sprožil se je alarm in v nekaj minutah je bil tukaj varnostnik in znova ukradli veliko prodajne robe, največ okoli tri četrtine mobilnih telefonov,” razlaga Jožef Pal.

Policisti o roparskem vlomu zaradi interesa preiskave, molčijo v vsakem primeru pa se zavedajo, da je šlo za dobro organiziran vlom in to v času policijske ure. Kot kaže, je šlo za dobro pripravljen in preštudiran vlom, ki se je odvil hitro, saj jih varnostniki in organi pregona, kljub bliskoviti akciji, niso uspeli presenetiti. Mogoče so policisti in kriminalisti storilcem na sledi, a kot poudarjajo, “več informacij bomo posredovali po končani policijski preiskavi,” do takrat pa zadeve ne morejo komentirati.

Policisti potrjujejo, da se je število vlomov v letošnjem letu v primerjavi z enakim obdobjem lani povečalo za desetino (natanko: 9,9 %), za pet odstotkov pa se je zvišalo tudi število vlomov. Pomurski policijski preiskovalci v beležnice kot storilce vedno pogosteje vpisujejo ob tujcih tudi ljudi od drugod po Sloveniji. Zaradi odprtih mej, velikega tranzita neidentificiranih ljudi, med katerimi je nemalo kriminalcev in priložnostnih tatov, epidemija v Evropi in splošne revščine, bo tovrstnih kaznivih dejanj v prihodnosti še bistveno več, ugotavljajo številni varnostni strokovnjaki. A če so tokrat bili na delu tujci ali morebiti domačini, še ni znano.