Po podaljšku in dramatični končnici zmaga Lendavčanov v Ljutomeru

Lendavčani so Ljutomerčanom v prleški prestolnici včerajšnji popoldan vrnili milo za drago. V 6. krogu Pomurske košarkarske lige so Lendavčani na domačem terenu proti Ljutomerčanom izgubili, tokrat pa so Lendavčani tamkajšnje košarkarje v 7. krogu po podaljšku in dramatični končnici nadigrali in premagali.
“Na lepo nedeljsko popoldne smo se v Ljutomeru košarkarji KK Ljutomer pomerili z izkušeno ekipo iz Lendave, ki letos cilja na visoka mesta. Tekma se nam je zdela primerna, da bi zabeležili prvo zmago v letošnji sezoni. Odprli smo jo odlično, z metoma za tri točke Topolnika in Črnjaviča, v tem tempu tudi nadaljevali ter hitro povedli z dvomestno razliko. Gostje vse do konca prve četrtine niso našli pravega odgovora na našo agresivno obrambo, mi pa smo v napadu zadevali kot za stavo (6 trojk v prvi četrtini).

Drugo četrtino so se Lendavčani začeli pobirati ter se nam približevati. Tokrat so bili oni tisti, ki so zadevali, mi pa smo redkeje našli pot do koša. Do premora se je naša prednost stopila na le 5 točk.

Tretjo četrtino smo začeli bolje ter držali in počasi povečevali razliko, toda gostje niso popuščali in so nam vztrajno dihali za ovratnik. Pred zadnjo četrtino je bilo še vse odprto, čeprav smo prednost nekoliko povečali.

Četrta četrtina se je začela po naših načrtih, z delnim izidom 7:0 pa smo povedli za 15 točk. Po minuti odmora so košarkarji iz Lendave začeli svoj neverjeten povratek in z delnim izidom 20:4 prešli v vodstvo za točko v zadnji minuti. Z zadetim prostim metom smo uspeli izid izenačiti. Po številnih menjavah posesti in infarktni končnici rednega dela tekme je izid ostal izenačen.

Sledilo je novih 5 minut, podaljšek.

Podaljšek smo domači sicer odigrali agresivno v obrambi, toda v napadu smo prevečkrat brezglavo zaključili in prevladale so izkušnje Lendavčanov, ki so zasluženo slavili,” so zapisali pri KK Ljutomer.

86:90 (33:22, 11:17, 24:21, 12:20, podaljšek 6:10)

Za KK Lindau Lendava: Tvrtko Balaž 22, Dejan Zrna 19, Tomas Hozjan 16, Gorazd Horvatič 15, Sandi Horvatič 10, Saša Kuk 8, Matej Čeke in Denis Rantaša 0

Za KK Ljutomer: Patrik Topolnik 15, Jure Rudolf in Rok Gošnjak 14, Tomaž Šrnjavič 11, Jaka Godec 10, Tomaž Sagaj in Alja Šmauc 7, Aleš Pregelj 5, Gašper Luka Pevec 3, Žiga Žibrat 0