Po Ljubljani, večgeneracijski center tudi v Murski Soboti

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak se je včeraj udeležila druge uradne otvoritve večgeneracijskega centra, tokrat v Murski Soboti – Center Pomurje. Prvi večgeneracijski center Skupna točka so odprli pred enim tednom v Ljubljani.

Večgeneracijski center Pomurje je vzpostavila Slovenska filantropija – združenje za promocijo prostovoljstva. V centru bodo ponudili preventivne programe za ranljive skupine. Ministrica dr. Anja Kopač Mrak verjame, da bo “center Pomurje povezal lokalno prebivalstvo in poskrbel za socialno aktivacijo najranljivejših skupin. Zastavljeni programi so kakovostni, raznoliki in so dobra osnova za aktivno, povezano sosesko, prostor pa dober za neformalna srečanja in krepitev skupnosti.”

15 večgeneracijskih centrov sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Namen večgeneracijskih centrov je ponuditi različne in dostopne preventivne programe za ranljive družbene skupine.

Kot je ob tej priložnosti povedal župan Jevšek, je Hiša Sadeži družbe, ki jo vse od njene ustanovitve pred osmimi leti, pri delovanju podpira tudi Mestna občina Murska Sobota kraj kjer je čutiti pomlad vse leto. Zaradi široke palete aktivnosti od petja, šivanja, kuhanja, računalniških delavnic, inštrukcij različnih učnih predmetov se tu srečujejo vse generacije. V letošnjem letu bodo v njej začeli izvajati nov projekt, sofinanciran s strani Republike Slovenije – Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter iz Evropskega socialnega sklada. Pri projektu sodelujejo kot partnerji še Mladinski svet Ljutomer, Društvo Mozaik in Zavod Vitica iz Gornje Radgone, programe pa poleg soboške  podpirajo še  občine Ljutomer, Šalovci in Gornja Radgona, zato se bodo izvajali tudi v teh občinah.