Plastični noži: Šlo je za oglasno kampanjo za glasbeni dogodek

Marsikateri občan je bil devetega februarja presenečen nad plastičnimi noži, ki so “krasili” prenekatero steno ali kandelaber ulične razsvetljave. Včeraj smo opazili, da je šlo za oglaševanje glasbenega dogodka.
Plastični noži so v začetku februarja bili tema, ki je trla ogromno ljudi. Ti so se namreč pojavili na marsikaterem kandelabru ulične razsvetljave ali fasadi stavbe, na nožih pa so zapisane številke 10.3., ali kot je marsikateri mimoidoči takrat razumel, datum. Včeraj se je izkazalo, da gre res za datum. Na ta dan bo namreč v lendavski Mansardi nastopila glasbena skupina z zanimivim imenom, Plastic Knives (plastični noži). Ljudje so tudi na našem spletnem portalu, ugibali o novi restavraciji, promociji Bogračfesta in tudi bolj radikalnih, a ne ravno verjetnih džamijah in sovražnih sporočilih.

Duet Plastic Knives, ki ga sestavljata Damjan Vujaklija (kitara, elektronika, bas) in Nikola Babić (bobni), prihaja iz sosednje Hrvaške, natančneje iz Zagreba. Duet je svoj prvenec izdal leta 2015. Gre za instrumentalno kombinacijo strnjenih dance in progressive bobnov, sintetičnega basa, pisanih kitar in mnogih elektronskih elementov.

Klub študentov Lendava se od dogodka distancira

“V Klubu študentov Lendava (KŠL) želimo obvestiti javnost, da s tem dogodkom nimamo nobene povezave, prav tako se distanciramo od vsakršne povezave z organizacijo dogodka in njegovo promocijo. Posebej poudarjamo, da ne gre za promocijo Študentskega Bogračfesta in nobenega našega bodočega projekta. Čeprav se nekaj dogodkov organiziranih s strani Kluba študentov Lendava odvija v prostorih MKI-Mansarde pa KŠL ne more nadzorovati vseh izvedenih dogodkov in neposredno ne odgovarja za nastalo škodo ali težave,” je za naš portal zapisal Huso Jusić, predsednik lendavskega kluba študentov.