Pince: Lendavski policisti odkrili ukraden kmetijski traktor z mehanizacijo

Lendavski policisti so bili včeraj pri svojem delu na počivališču v Pincah znova uspešni. Odkrili so namreč kmetijski traktor z mehanizacijo, ki je bil dan prej ukraden v Italiji.
Policisti Policijske postaje Lendava so včeraj, 19. oktobra 2017 okrog 14.30 ure med kontrolo cestnega prometa na bencinskem servisu v Pincah zaustavili in kontrolirali 37 – letnega državljana Romunije, ki je vozil kombinirano vozilo italijanskih registerskih številk. Kot potnik se je v vozilu nahajal še 38- letni državljan Romunije.

Pri podrobnejši kontroli vozila je bilo ugotovljeno, da tujca prevažata manjši kmetijski traktor znamke YANMAR Ke 160 in različno kmetijsko mehanizacijo. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je bil kmetijski traktor z mehanizacijo tekom včerajšnjega dne ukraden v Italiji.

Tujca sta bila pridržana, ukraden traktor z različnimi priključki je bil zasežen in bo vrnjen oškodovancu. Zoper oba državljana Romunije bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Prikrivanja po 217. členu KZ-1.