Pikado: Tudi letošnjo sezono zmagovalci Dolinčani

12. novembra lani se je po gostilnah v Lendavi in okolici začela lendavska pikado liga. V letošnji tekmovalni sezoni je sodelovalo devet gostiln, minuli ponedeljek pa je bil odigran zadnji krog te lige. Dolinčani, ki so zmagovalci lige bili že lansko sezono, so v tokratnem zadnjem srečanju krepko premagali ekipo bara Extra iz Petišovcev in se znova veselili zmage.
V tekmovanju, ki je letos imelo 18. krogov, je sodelovalo skupno 89 igralcev in 9 gostiln. Finalno srečanje je bilo odigrano že pred zadnjim krogom, ko so slast zmage okusili Dolinčani, natančneje bar Kvatro Gal, minuli ponedeljkov zadnji krog pa je bil zanje zgolj formalnost. Zmagovalna ekipa bo prejela nagrado s sklada in pokale, dolžna pa bo med drugim organizirati zaključni turnir v pikadu, kjer bodo svoje moči merili prav vsi igralci aktualne lige.

Izkupiček Dolinčanov (42 točk) je sicer več kot odličen. V 16 krogih so dosegli 13 neposrednih zmag in eno zmago po podaljšku. Drugouvrščeni Retro Caffe (35 točk) je zabeležil 11 neposrednih zmag, dva poraza po podaljšku in dva neposredna poraza. Na tretjem mestu se nahaja Bar Matko iz Kapce (33 točk), ki velja za največkrat vodilno ekipo v odigrani prvi polovici prvenstva. Ti so dosegli 10 neposrednih zmag, od tega eno zmago po podaljšku, en poraz po podaljšku ter štiri neposredne poraze. Na četrtem mestu je Boom bar iz Gaberja, na petem West iz Pinc, na šestem Bar Lero iz Petišovcev, na sedmem druga ekipa bara Kvatro Gal iz Doline, na osmem Bar Extra in na zadnjem, devetem, druga ekipa bara Retro Caffe, Retro Plus.

Večina igralcev je seveda amaterjev. Liga ni profesionalna, igralci pa med seboj tekmujejo zaradi druženja in deloma tudi zaradi tekmovalnosti. Nekateri so seveda v omenjeni igri bolj vešči, drugi spet nekoliko manj, a ravno to je čar lige, ki postane zanimiva že po nekaj odigranih krogih. Rezultate je bilo moč tudi letos spremljati na našem spletnem portalu, pod zavihkom Pikado liga, za objavljanje rezultatov pa je skrbel organizator.