Pikado: Tudi letošnjo sezono zmagovalci Dolinčani

14. novembra lani se je po gostilnah v Lendavi in okolici začela lendavska pikado liga. V letošnji tekmovalni sezoni je sodelovalo osem gostiln, včerajšnji četrtek pa je bil odigran zadnji krog te lige. Dolinčani, ki so zmagovalci lige bili že predlansko in lansko sezono, so v tokratnem zadnjem srečanju sicer izgubili proti ekipi bara Retro.
V tekmovanju, ki je letos imelo 14. krogov, je sodelovalo skupno 79 igralcev in 8 gostiln. Zadnje srečanje je bilo odigrano včeraj, prvaki so ga sicer izgubili, a so ti prvenstvo dobili že v predzadnjem krogu z zmago proti ekipi bara West iz Pinc. Včerajšnji zadnji krog je torej zanje bil zgolj formalnost. Zmagovalna ekipa bo prejela nagrado s sklada in pokale, dolžna pa bo med drugim organizirati zaključni turnir v pikadu, kjer bodo svoje moči merili prav vsi igralci aktualne lige. Ta bo predvidoma v začetku meseca marca.

Izkupiček Dolinčanov (32 točk) je dober. V 14 krogih so dosegli 10 neposrednih zmag in eno zmago po podaljšku. Ekipa je bila tudi največkrat vodilna ekipa prvenstva. Drugouvrščeni Retro Caffe (31 točk) je zabeležil 9 neposrednih zmag, dve zmagi po podaljšku in tri neposredne poraza. Na tretjem mestu se nahaja druga ekipa bara Kvatro Gal iz Doline (28 točk). Ti so dosegli 8 neposrednih zmag, od tega dve zmagi po podaljšku, en poraz po podaljšku ter štiri neposredne poraze.

Pri tem sicer velja omeniti, da so lanski rezultati ekip bili nekoliko boljši, pa tudi točk je na lestvici bilo bistveno več, čeprav sta bila odigrana dva kroga več. Liga se sicer včeraj ni zaključila za dve ekipi. To sta ekipi iz Petišovcev, bar Extra in Lero. Sledni sta se dogovorili, da bosta svojo dolžnost opravili jutri. Bistvenih sprememb ni za pričakovati, prav tako ne pri prvih treh mestih. V igri vzdržljivosti, koncentracije, zbranosti in natančnosti je letos med seboj tekmovalo osem gostinskih lokalov. To so: Bar Matko (Kapca), Kvatro Gal (Dolina), bar West (Pince), Booom Bar (Gaberje), bar Lero (Petišovci), bar Extra (Petišovci), Kvatro Gal II (Dolina) in bar Retro (Lendava).

Igralci so amaterji. Liga ni profesionalna, igralci pa med seboj tekmujejo zaradi druženja in deloma tudi zaradi tekmovalnosti.