Petišovci: Na mesto Palnecove sedel Geza Gömböš

Kot smo že poročali, je konec novembra odstopila predsednica krajevne skupnosti (KS) Petišovci, Nikolina Palnec, zaradi, kot je takrat zapisala tudi za medije, “javne diskreditacije s strani Občine Lendava.” Sporu na relaciji Občina Lendava – predsednica KS Petišovci je takrat botroval članek na občinski spletni strani.
“Kot svetu krajevne skupnosti (KS) Petišovci tudi javnosti sporočam, da se je z današnjim dnem končalo moje delovanje v KS Petišovci, kot predsednici krajevne skupnosti, na mesto katere ste me izvolili 28.12.2018,” je takrat tudi v naše uredništvo sporočila Nikolina Palnec. Ta je med drugim pojasnila, da odstopa “zaradi javne diskreditacije s strani Občine Lendava.” Čeprav je s tem presenetila tako krajane, kakor tudi vodstvo KS ter Občine Lendava, pa je večkrat v tistih dneh poudarila, da je odstop nepreklicen in da se na mesto predsednice zagotovo več ne bo vrnila, a da bo s svojimi prizadevanji v zvezi z okoljsko problematiko nadaljevala.

Kot nam je dejala Palnecova, so prvo sejo po njenem odstopu opravili prvi decembrski dan, udeležil pa se je je tudi župan Janez Magyar. “Župan me je prosil da še enkrat razmislim, s čimer sem se sicer strinjala in prišla do odločitve, da svojega odstopa ne bom preklicala. Tisti del članka, v katerem je Občina Lendava zapisala, da se od mojih besed distancira, je sicer bil umaknjen, kar pozdravljam, a je po toči vsekakor prepozno zvoniti,” je za naš spletni portal včeraj zapisala Palnecova. Podpredsednica KS Žužana Voščun po informacijah Palnecove ostaja, člani sveta KS pa so za novega predsednika izbrali Gezo Gömböša. Po naših informacijah je želela odstopiti tudi Voščunova, a se naposled za takšno potezo ni odločila.

Nikolina Palnec