Peticijo podpisalo 1081 ljudi

Do 8. marca je peticijo, v kateri se zbirajo podpisi za odstranitev migrantskega namestitvenega centra na Industrijski ulici, podpisalo 1081 občanov. Spomnimo: Peticijo je vzpodbudilo dejstvo, da se migranti lahko gibljejo po mestu Lendava.

Spomnimo: 1. marca 2016 smo na naši spletni strani poročali o prvih rezultatih peticije za zaprtje migrantskega centra na industrijski ulici. V torek, 8 marca se je zbiranje podpisov tudi uradno zaključilo, peticijo pa je, kot so včeraj popoldne sporočili organizatorji, podpisalo 1081 občanov. Kot so organizatorji peticije navedli še, je svoje podpise oddalo 1000 občanov Lendave, ostalih 81 pa je bilo takih, ki prihajajo iz drugih občin. Podpisani izvodi peticije, ki so se pričeli zbirati 24. februarja, so včeraj romali v Državni Zbor.

“Januarja 2016 je v Lendavi bil postavljen Namestitveni center za migrante z večjimi bivalnimi kapacitetami. K postavitvi tega centra lokalna skupnost ni dala soglasja, občani pa o dogajanju nismo bili ustrezno uradno obveščani. Občani občine Lendave smo zaskrbljeni, prestrašeni in se počutimo ogroženo. Ocenjujemo, da se je stopnja varnosti prebivalcev v občini Lendava že poslabšala, zelo hitro bo pa se dodatno poslabšala s prispetjem novih, oziroma vrnjenih migrantov iz drugih držav. Splošna kakovost življenja se je v Lendavi po postavitvi tega centra poslabšala. Tudi škoda, ki je posledično nastala gospodarstvu in turizmu, ni ocenjena,” je pisalo v opisu peticije. Med drugim je pisalo še, da lokacija centra ni primerna in zahtevajo, da se namestitveni center umakne takoj.

 • tarzan

  zdaj xofeku rit ploska

 • najboljši sosed

  kerga misliš tistega ko, sosede prijavlja

 • nemebasat

  Škodo gospodarstvu in turizmu delate sami s takimi peticijami!! Isto je bilo s cirkusom glede frackinga in še kaj bi se našlo…

  • wolfram

   Ker imeti 600 beguncev v mestu pa je pravi blagoslov za gospodarstvo in turizem.

  • mravojed

   Tipična šerifova laž.
   Vsi, razen mene delate škodo Lendavi, vsi razen mene ste neaktivni, vsi razen mene ste nekorektni. Tu nihče ne razmišlja, jaz moram vse napraviti, vi pa vse pokvarite.

 • Jožek T.

  Vsi znamo na kakšen način je bilo teh 1000 podpisov. Če ne podpišeš si za begunce in župana če podpišeš si z nami. Dobesedno so ljudi silili. na takšen način niti podrazno

  • čmrlj

   Mogoče zato, ker je dobesedno tak? Če ne podpišeš pomeni, da hočeš imeti to hordo tukaj.

  • joško

   Nisem še slišal da bi kogar koli prisili v podpis peticije, to je umazana podla laž. Koga pa lahko danes prisiliš, da pod silo podpiše neko peticijo, prosim te lepo? Kakšna glupost je to fantek mali?

   • kataster

    Če ti nisi slišal še zdaleč ne pomeni da ni tako. Jaz in mnogi kolegi smo to doživeli. Greš na pijačo kamorkoli in ti tudi gostinci tečnarijo. Daj daj podpiši da si vsaj proti županu če že ne proti beguncem. Nebom imenoval lokala nobenega, saj ne zdi se mi fer.

   • kataster

    aha in kak siliš vprašaš? ne rabiš dovolj pri enih. samo ga gnjavit moreš 😉

 • kekec

  Pa dajte že nehajte, begunska pot je zaprta, konec je !!!

  • Lendava prebudi se

   Nič ni konec, to je zatišje pred burjo. Kdor ni pripravljen na nove izzive, ga bodo dogodki zmleli. Tokrat nam bo v pomoč naša revščina, tu nihče ne bo ostal, ob prvi priliki bodo vsi spizdili.

 • farmer

  Odstranitev migrantov iz države podpira najmanj 70% državljanov, kaj je tu nejasno? Seveda da se je relativno hitro zbralo 1000 podpisov. Še več bo tega!

  • sk8er

   Ja, ampak ljudje so ovce in podpišejo, če večina podpiše in niti ne vejo pametno tega argumentirat… Peticije se podpisujejo na podlagi čustev, predsodkov in dezinformacij… Isto je bilo z referendumom o istospolnih porokah. Tega ne moreš dat “ljudstvu” v odločanje. Zato imamo zakonodajo, inštitucije, stroko, … Brez tega gremo nazaj v srednji vek- sežiganje čarovnic, ipd..

 • peter

  Pravilno, da so meje zaprli. Najmanj pol leta so hlapčevsko služili Merklovo. Madžari in Avstrijci so zaprli balkansko pot z domino efektom. Zaenkrat deluje. Nov problem je v tem, da nam Avstrijci vračajo najbolj problematične posameznike, v vsem oziru, tudi zdravstvenem. Kakšna nova epidemija bo prav prišla farmacevtski industriji.

  • joerk

   Si predstavljate, da bi odgovorni politiki in kompanija fasale kakšno bolezen?