Peticijo podpisalo 1081 ljudi

Do 8. marca je peticijo, v kateri se zbirajo podpisi za odstranitev migrantskega namestitvenega centra na Industrijski ulici, podpisalo 1081 občanov. Spomnimo: Peticijo je vzpodbudilo dejstvo, da se migranti lahko gibljejo po mestu Lendava.

Spomnimo: 1. marca 2016 smo na naši spletni strani poročali o prvih rezultatih peticije za zaprtje migrantskega centra na industrijski ulici. V torek, 8 marca se je zbiranje podpisov tudi uradno zaključilo, peticijo pa je, kot so včeraj popoldne sporočili organizatorji, podpisalo 1081 občanov. Kot so organizatorji peticije navedli še, je svoje podpise oddalo 1000 občanov Lendave, ostalih 81 pa je bilo takih, ki prihajajo iz drugih občin. Podpisani izvodi peticije, ki so se pričeli zbirati 24. februarja, so včeraj romali v Državni Zbor.

“Januarja 2016 je v Lendavi bil postavljen Namestitveni center za migrante z večjimi bivalnimi kapacitetami. K postavitvi tega centra lokalna skupnost ni dala soglasja, občani pa o dogajanju nismo bili ustrezno uradno obveščani. Občani občine Lendave smo zaskrbljeni, prestrašeni in se počutimo ogroženo. Ocenjujemo, da se je stopnja varnosti prebivalcev v občini Lendava že poslabšala, zelo hitro bo pa se dodatno poslabšala s prispetjem novih, oziroma vrnjenih migrantov iz drugih držav. Splošna kakovost življenja se je v Lendavi po postavitvi tega centra poslabšala. Tudi škoda, ki je posledično nastala gospodarstvu in turizmu, ni ocenjena,” je pisalo v opisu peticije. Med drugim je pisalo še, da lokacija centra ni primerna in zahtevajo, da se namestitveni center umakne takoj.