Pestro evropsko dogajanje v Turnišču

Informacijska točka Europe Direct Pomurje je včeraj, s pričetkom ob 17. uri v sodelovanju z Klubom mladih Turnišče in Občino Turnišče na Polanščekovi domačiji v Turnišču pripravila Evropski piknik.
Glavno dejanje je bila razprava z lokalnimi odločevalci o evropski strategiji “od vil do vilic,” ki ga je evropska komisija podala kot enega ključnih ukrepov v okviru evropskega zelenega dogovora. V razpravi, ki jo je vodil vodja Europe Direct Pomurje Grega Donša sta sodelovala župan Občine Turnišče Borut Horvat in direktor občinske uprave Boštjan Horvat, lokalni pridelovalci ter večina navzočih.

Tema razprave je v največji meri potekala o aktualnem stanju v Občini Turnišče, o ciljih Občine na področju kmetijstva in nagovarjanju lokalnih ponudnikov in pridelovalcev k aktivnejšemu sodelovanju z lokalnimi javnimi ustanovami ter problemih in zagatah v Občini Turnišče na področju trajnostne pridelave hrane. Po koncu je sledilo sproščeno druženje in pogovor ob dobri hrani in pijači. Klub mladih Turnišče je pa v sklopu projekta Filmski teden Evrope predvajal tudi celovečerni film Izdajalec.