Pestra sobota in nedelja za pomurske policiste

Minuli sobota in nedelja sta bili za pomurske policiste precej pestri. Obravnavali so vinjenega voznika tovornega vozila, ki je trčil v prometno signalizacijo in s kraja pobegnil, v Bogojini je prišlo do prometne nesreče, nekdo pa se je v Črenšovcih grdo poigral s tamkajšnjimi gasilci.
Prometni nesreči

Minulo soboto malo po 1. uri so policisti Postaje prometne policije med kontrolo cestnega prometa v Bratoncih ustavili voznika tovornega vozila, ki je imel poškodovano vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik pred tem povzročil prometno nesrečo, saj ni vozil po desnem smernem vozišču in je zaradi tega trčil v prometno signalizacijo v rondoju v Lipovcih. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal rezultat 1,25 mg/l alkohola. Nastalo je za okrog 3000 evrov škode. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Minulo nedeljo, malo pred 14. uro je v križišču v Bogojini je prišlo do prometne nesreče dveh osebnih avtomobilov. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila v križišču zaradi odvzema prednosti trčil v osebni avtomobil ki je pripeljal po prednostni ceti. Voznica udeleženega vozila in sopotnica v vozilu povzročitelja sta bili lahko telesno poškodovani. Nastalo je za okrog 4.000 evrov škode. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

Lažna prijava

S strani Regijskega centra za obveščanje smo bili policisti včeraj malo pred 1. uro obveščeni o požaru v muzeju v naselju Črenšovci. Na kraj so bili poslani gasilci in policija. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je šlo za lažno prijavo. Policisti še zbiramo obvestila. Zadevo bomo obravnavali kot kaznivo dejanje zloraba znamenj za pomoč in nevarnost po 309. členu KZ-1.

Nekaj dela so imel tudi gasilci

Včeraj, ob 9.00 so gasilci PGD Pušča in Murska Sobota prekrili stanovanjsko hišo, ki jo je odkril veter v naselju Pušča v občini Murska Sobota. Prav tako včeraj, ob 10.22 uri, so v kraju Ižakovci, občina Beltinci, gasilci PGD Ižakovci odstranili drevo, ki ga je reka Mura naplavila na varnostno jekleno vrv, nato so še izčrpali nekaj vode iz čolna mlina in preventivno pregledali celoten mlin. Včeraj, ob 9.32 so gasilci PGD Murska Sobota ob prisotnosti policije odprli stanovanje v Zvezni ulici v Murski Soboti, kjer so našli mrtvo osebo.