Patrik Vöröš: “V čast mi je bilo biti kapetan Nafte 1903”

Prestopni rok je praktično že v polnem teku, kar se jasno vidi tudi pri ekipi lendavske Nafte 1903. Če smo na zadnje pisali o dveh prihodih, pa moramo tokrat pisat o dveh odhodih.
Zimski prestopni rok že poteka. Ta bo na sporedu do sredine februarja a je, kar se tiče članske ekipe pod Lendavskimi Goricami, že poskrbel za nekaj novosti. Najprej smo pisali o odhodu Marka Roginića. Po zadnjih (včerajšnjih) podatkih odhod slednjega še ni zaključen, saj pri Nafti 1903 še vedno čakajo na potrditev njegovega novega delodajalca, drugoligaša iz Poljske, ter na plačilo dogovorjene odškodnine. Kdaj se bo prestop tudi dejansko zgodil, v tem trenutku še ni jasno.

Kot smo že poročali, sta dve novi okrepitvi članske ekipe modro-belih dva donedavna igralca ptujske Drave, leta 1991 rojeni Jaka Bizjak, napadalec, in leta 1996 rojeni Rok Pirtovšek, zvezni igralec. Slednja sta bila med drugim prisotna tudi na prvem treningu modro belih, ki je bil na sporedu minuli ponedeljek. Bizjak je podpisal pogodbo do konca naslednje sezone (junij 2020), Pirtovšek pa še za sezono dlje.

Ekipo bo znova okrepil tudi domačin Adam Zagorec, ki se k Nafti 1903 vrača iz izposoje pri Hotizi. Ta se je pri trenutno aktualnem tretjeligašu nahajal zaradi študijskih obveznosti, v spomladanskem delu sezone pa bo torej konkuriral za mesto v ekipi Franca Fridla.

Pri modro-belih beležijo tudi dva odhoda. Včeraj je postalo jasno, da člansko ekipo zapuščata Nikola Matas, ki je bil član Nafte 1903 šest mesecev in kapetan ekipe, Lendavčan Patrik Vöröš. Ta si želi predvsem večje minutaže, pogodba pa je bila razdrta sporazumno.

“Moja pogodba je sicer veljavna še do prvega februarja, a mi je niso oz. ne bodo podaljšali. Po preteku tega roka sem prosti igralec. Vodstvo nogometnega kluba name žal več ne računa. Zaenkrat lahko povem le, da potekajo pogovori z drugimi nogometnimi klubi, a kje bom pristal in nadaljeval svojo nogometno pot, se še nisem odločil. Že sicer pa sem na svojo nogometno kariero ponosen. Nafti sem pomagal vse od prve do četrte lige in znova nazaj do druge. Moja pot se pri Nafti (zaenkrat) končuje, hkrati pa sem izjemno ponosen, da sem lahko bil del te zgodbe. K Nafti sem se sicer vedno pripravljen vrniti,” nam je včeraj zvečer dejal Patrik.