Patrik Vöröš bo kariero nadaljeval na Hotizi

Kot smo že poročali sredi januarja, se je nogometni klub Nafta 1903 za sodelovanje zahvalil kapetanu ekipe, Patriku Vöröšu. Ta je v tem času že našel nov klub. Kariero bo namreč nadaljeval v bližnji Hotizi.
Patrik Vöröš, do nedavnega še igralec Nafte 1903, bo svojo kariero nadaljeval pri tretjeligašu iz Hotize. Kot je povedal, se je za Hotizo odločil predvsem zaradi bližine kraja, saj je Vöröš poleg nogometa, redno zaposlen pri enem izmed lendavskih podjetij. “Zaenkrat lahko povem le, da potekajo pogovori z drugimi nogometnimi klubi, a kje bom pristal in nadaljeval svojo nogometno pot, se še nisem odločil,” nam je dejal v pogovoru sredi januarja, pred kratkim pa se je odločil, da bo zaigral za Hotizo. Že sicer pa so nekdanjega kapetana Nafte 1903 snubili še pri Odrancih, Veržeju in Turnišču.

V prestopnem roku, ki traja še do petka, se je pri tretjeligašu iz Hotize zgodilo nekaj kadrovskih sprememb. Konec januarja je pomočnik trenerja članskega moštva postal Jože Hozjan, v prvem delu pa so tamkajšnji nogometni klub okrepili naslednji igralci: Danilo Farkaš, Roman Žižek, Ignac Cigan, Matjaž Koudila in Vito Šimonka. V drugem delu okrepitev so, poleg Patrika Vöröša, zvestobo tamkajšnjemu nogometnemu klubu obljubili še: Aleš Ritlop in Mihael Magyar. Kar se tiče odhodov, pa so hotiški nogometni klub zapustili: Lukas Magdič, Štefan Horvat, Adam Zagorec, Tadej Horvat, vratar David Imre, Dino Karlovčec, Jan Grmek in Lucian Pozsgai.

V štirinajstih odigranih krogih jesenskega dela prvenstva v 3. državni ligi vzhod, je hotiški nogometni klub v precej nehvaležnem položaju, saj so uspeli zbrati le deset točk. Doživeli so osem porazov, dosegli dve zmagi in štirikrat igrali neodločeno. Trenutno se nahajajo na devetem mestu prvenstvene tabele, pod njimi pa so le še Radgončani, s štirimi osvojenimi točkami. V petnajstem krogu tekmovanja, ki bo na sporedu desetega marca, na Hotizo prihajajo Polančani.