Panonski maraton treh dežel letos 23. julija

Panonski maraton treh dežel je mednarodna kolesarska prireditev, ki gradi mostove med nami in našimi sosedi Madžari in Hrvati. Prireditev se bo letos odvijala že štirinajstič, kolesarji pa boste na voljo imeli tri proge.

Panonski maraton treh dežel je mednarodna kolesarska prireditev, ki gradi mostove med nami in našimi sosedi madžari in hrvati. Prireditev se bo letos odvijala že trinajstič in je zajeta v akciji »Slovenija kolesari«. Kolesarji maratona se boste ob idiličnih prekmurskih in madžarskih vasicah potepali po Panonski nižini, prestopali reko Muro, letos najprej prekolesarili međimursko vinsko cesto in se na koncu sprostili v našem umirjenem mestecu. Trase maratona so različnih zahtevnosti in so primerne za vsakogar. Start maratonov je letos na Hrvaškem, pri termah Sveti Martin.

Tri trase

Kolesarji se boste lahko udeležili treh maratonov. Najdaljši meri 100 kilometrov, srednji meri nekaj manj kot 55 kilometrov, najkrajši pa deset kilometrov. Zaradi prehoda državne meje mora vsak udeleženec imeti s sabo veljavni potni list ali osebno izkaznico. V predprijavi štartnina znaša 12 evrov, na dan maratona pa 15 evrov. Otroci do 14. leta imajo v spremstvu odrasle osebe brezplačno štartnino. Kolesarski klub Muraavantura s Svetega Martina na Muri letos prireditev organizira s kolesarskim klubom Lendava in kolesarskim klubom Mocorgok iz Lentija.

Organizator maratona je bil lansko leto kolesarski klub Lendava. Več informacij pa v prihajajočih dneh …