Padec temperatur

Pred nami je občutna vremenska sprememba. Po tem, ko smo v minulih dneh resnično lahko uživali v obilici sončnih žarkov, temperature pa so se dvignile nad 30 stopinj Celzija, bo odslej drugače.
Od zelo toplega, poletnega vremena se bomo v začetku septembra morali žal posloviti. Praktično vsi izračuni meteoroloških modelov nakazujejo izrazit padec temperatur, ki jih bo predvidoma v noči na torek prinesla izrazita hladna fronta. Ob prihodu hladne fronte nad območje Alp bi, po večini izračunov meteoroloških modelov, nad severnim Jadranom nastalo sekundarno ciklonsko območje, ki bo poskrbelo za izdatnejšo količino padavin nad našimi kraji.

Že ta teden se bodo temperaturne vrednosti gibale okrog dolgoletnega povprečja. Jutra bodo po hladni fronti marsikje že jesensko sveža, dnevne temperature pa se bodo, glede na trenutne izračune meteoroloških modelov, gibale okrog 25 stopinj Celzija. Kaj bo v nadaljevanju pa je zaenkrat še neznanka, so zapisali pri Neurje.si.

Hladen zrak bo preplavil velik del Evrope

Hladna zračna masa, ki bo preplavila Evropo, se trenutno nahaja nad severnim Atlantikom. V soboto je predvidoma dosegla Britansko otočje, v nedeljo pa države severno od Alp. Ponekod so se pred prihodom in ob prihodu fronte pojavljala neurja z močnim vetrom, nalivi in točo. Alpe bo hladna fronta dosegla danes. V noči na torek bo hladen zrak preko Alp “pljusknil” proti našim krajem in nadaljeval pot v smeri Balkana in dela vzhodne Evrope, so še zapisali pri Neurje.si.