Padec otroka iz tretjega nadstropja: Mati bo osumljena kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe

Včeraj, malo pred 9. uro so bili policisti PP Lendava s strani Zdravstvenega doma Lendava obveščeni, da je iz stanovanjskega bloka v Lendavi padel otrok. Po prvih zbranih podatkih je bilo ugotovljeno, da je skozi odprto okno v 3. nadstropju padel 3-letni otrok, kateri je bil odpeljan v bolnišnico.
Po izjavi zdravnika naj bi bil otrok lažje telesno poškodovan, a je ostal na opazovanju v bolnišnici. Kriminalisti in policisti so v tej zvezi takrat pričeli z zbiranjem obvestil, ugotavljali pa so tudi okoliščine navedenega dogodka. Kot so danes zgodaj zjutraj sporočili iz PU Murska Sobota, bo mati osumljena kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe, saj je slednja otroka pustila samega brez nadzorstva v stanovanju.

Po neuradnih podatkih je mati spečega otroka pustila doma ter se s preostalima dvema peš odpravila proti vrtcu. V tem času se je otrok v stanovanju prebudil ter prišel do okna. Kako je splezal na višino okenske police nam ni znano, a dejstvo je, da je čezenj padel na ozki travnati pas, širine slabega dva metra med stavbo in parkiriščem. Otroka naj bi mati našla na travi, rahlo naj bi krvavel iz nosu, ko se je vrnila iz vrtca ter ga peš odnesla v Zdravstveni dom Lendava, kjer pa so zaradi zelo slabega poznavanja slovenskega jezika tam le stežka izvedeli, kaj se je z otrokom dejansko zgodilo.