Padavine bodo danes zajele vso Slovenijo

Današnji dan so pred nami nekoliko nižje popoldanske temperature, a zanimivo, višje jutranje. Dež bo tisti, ki bo nekoliko pokvaril začetek vikenda -a brez skrbi, že jutri znova sonce in 18 stopinj Celzija.
V minulih dneh smo že krepko zakorakali v pomlad, sončni žarki pa nas božajo že lep čas. Letošnja pomlad je predvsem suha, kar pa se bo danes spremenilo, saj bodo tudi naši kraji deležni dežnih kapelj. Te so že včeraj pozdravile na Primorskem, šele danes zgodaj dopoldan pa tudi pri nas. Mokro bo praktično čez celoten dan, padavine pa se bodo umaknile šele zvečer.

“Danes zjutraj in dopoldne bodo padavine od zahoda zajele vso Slovenijo. Možni bodo krajevni nalivi. Popoldne bodo padavine od zahoda oslabele, nastale bodo krajevne plohe, ki bodo zvečer ponehale. Sprva bo pihal vzhodnik, popoldne jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, najvišje dnevne na severozahodu okoli 4, drugod od 7 do 13, na jugovzhodu do 15 stopinj Celzija,” so zapisali pri ARSO-u.

Vikend bo sicer takšen, kot bi si ga vsi želeli. Že jutrišnjo soboto bomo namerili 16 stopinj Celzija, v nedeljo 18, prihajajoči ponedeljek pa 17. Bodo pa sveža predvsem jutra. V soboto in v nedeljo bomo izmerili štiri stopinje Celzija, v ponedeljek osem. V nedeljo je moč pričakovati nekaj oblačnosti, a bo možnost padavin, vsaj v naših krajih, majhna.

Nad zahodno in srednjo Evropo ter nad zahodnim Sredozemljem je območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta se zadržuje nad Alpami in bo v noči na petek prešla tudi Slovenijo. Pred njo od juga k nam doteka razmeroma topel in vlažen zrak.