Otroci se od včeraj naprej lahko vrnejo na otroška igrišča po občini, a je potrebno upoštevati navodila NIJZ

Po tem, ko je župan Občine Lendava Janez Magyar 16.3.2020 zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa med občani podpisal odredbo o prepovedi zbiranja na zunanjih javnih športnih površinah in uporabo otroških igrišč z igrali, se otroci od včeraj naprej lahko mirne volje, seveda ob upoštevanju navodil NIJZ, na igrišča in igrala vrnejo.
Občina Lendava je 16.3.2020 sprejela ukrep, ki je prepovedoval uporabo igral na prostem za otroke ter druga športna igrišča v občini. Župan Magyar je najprej že 18. maja odredbo delno preklical in sicer v delu, ki govori o prepovedi zbiranja na zunanjih javnih športnih površinah, kar pomeni, da je del, ki prepoveduje uporabo otroških igrišč z igrali, ostal veljaven. A tudi ta del odredbe je bil, z novim delnim preklicem sproščen, kar pomeni, da so od včeraj naprej otroška igrišča ter igrala znova prosto dostopna.

“Pri izvajanju aktivnosti na otroških igriščih z igrali je potrebno upoštevali vsa navodila ministrstva, pristojnega za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki so objavljena na spletni strani ministrstva, pristojnega za zdravje,” so ob tem sporočili iz lendavske Občine. Ta je o omenjenem preklicu že obvestila upravljavca otroških igrišč z igrali. Takšen preklic odredbe so včeraj izdali tudi na Občini Odranci, v Murski Soboti so to storili 2. junija, v Dobrovniku pa 1. junija.