Osmi Pomurski ornitološki vikend tokrat potekal na območju Lendave

Člani pomurske sekcije Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) so v začetku krompirjevih počitnic, med 26. in 29. oktobrom, izvedli že osmi Pomurski ornitološki vikend (POV).
Pomurski ornitološki vikend je tokrat potekal na Dvojezični osnovni šoli I Lendava in v njeni okolici, udeležilo pa se ga je 18 učencev iz 11 osnovnih šol ter 7 mentorjev. Med petkom in ponedeljkom so učenci spoznavali ptice in njihovo oglašanje na terenu, prisluhnili zanimivim predavanjem, se pomerili v osvojenem znanju ter ga predstavili zbranim gostom in staršem na zaključni prireditvi.

“Otroke je še posebej navdušil obisk Murske šume z mrtvico Murišo, kjer so spoznavali sledi bobrov in vidre. Za piko na i je poskrbel prelet belorepca, največjega evropskega orla,” je povedala Nataša Bavec, vodja 8. POV-a.

Udeleženci, razdeljeni v posamezne skupine (Ptice kulturne krajine, Vodne ptice, Ptice naselja in Ptice gozda), so z mentorji raziskovali pester ptičji svet. Tekom Pomurskega ornitološkega vikenda so opazili in slišali 56 vrst ptic.

“Tudi letos POV ni niti malo razočaral. Imamo najboljše učitelje in hkrati svetovne mentorje. Tudi za zabavo je poskrbljeno. Priporočam vsem!” je povedal Bine. Letošnjega Pomurskega ornitološkega vikenda ne bi bilo brez prostovoljcev (letos so v POV vložili okrog 500 prostovoljnih ur dela) ter donatorjev in sponzorjev.