Organizatorji glasbenega festivala “Tepih na paleti,” včeraj sporočili, da festivala več ne bodo organizirali

Društvo za razvoj in promocijo glasbene kulture “Ignite The Underground Promotions” je vsako leto, devet let zapored na spidvej stadionu v Petišovcih organiziralo glasbeni dogodek oz. majhen festival, z naslovom Tepih na paleti, ki pa se od svoje široke publike poslavlja.
Glasbeni dogodek oz. festival z naslovom Tepih na paleti (krajše TNP) se je lansko leto odvijal že devetič zapored in kot kaže, tudi zadnjič. Čeprav so organizatorji sprva imeli cilj doseči vsaj deset izdaj festivala, pa se, kot kaže, deseti ne bo zgodil. Festival Tepih na paleti je bil majhen hc/punk/metal DIY festival, ki je iz leta v leto postajal vse bolj prepoznaven.

Omenjeni festival je vsako leto potekal dva dneva, na dogodku pa so se venomer predstavljale že uveljavljene in prav tako neuveljavljene domače in tuje glasbene skupine. Kot zanimivost je potrebno poudariti, da je na omenjenem festivalu bilo omogočeno in tudi zaželjeno kampiranje v šotorih, tisti bolj hrabri pa so velikokrat, če je le vreme to dopuščalo, prespali kar na prostem.

“Odločili smo se, da je prišel čas, ki naznanja konec festivala “Tepih Na Paleti.” Omenjeni festival je že od samih začetkov bil organiziran v duhu “Do It Yourself” s strani prijateljev in ljubiteljev hardcore punk glasbe.Kljub vsakoletnemu uspehu smo se odločili, da našo zgodbo končamo. Večina nas je pri festivalu sodelovala od samega začetka, zato je bila naša odločitev toliko težja. Radi bi se zahvalili vsem zvestim obiskovalcem in glasbenim skupinam za odlično vzdušje, ki jih bomo pomnili še leta. Posebne zahvale tudi vsem, ki so na kakršenkoli način pripomogli k boljši in kvalitetnejši izvedbi dogodka. Hvala za devet nepozabnih let,” so včeraj preko omrežja Facebook sporočili organizatorji.

In še za spomin: 1. dan devetega festivala “Tepih na paleti” in 2. dan devetega festivala “Tepih na paleti”