Opel Vectra ni bila ukradena!

Iz PU Murska Sobota so danes javnost obvestili o primeru ukradenega osebnega vozila Opel Vectra, ki naj bi ga, domnevno, ukradel migrant, ki je tisto noč pobegnil iz namestitvenega centra.

“V  dnevniku dogodkov 16.2.2016 smo javnost obveščali, da je bila v Lendavi obravnavana tatvina osebnega avtomobila znamke Opel Vectra 2.0, sive barve, letnik 2000,” so sporočili iz PU Murska Sobota. Zadevo so javnost in mediji hitro povezali s tujci migranti, saj so tisto noč iz namestitvenega centra pobegnili štirje, en pa naj bi se, domnevno, odpeljal s tem vozilom v neznano, izpred nakupovalnega centra Mercator.

“Z  zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je občan 2.3.2016 v Mariboru želel  opraviti prepis osebnega avtomobila, vendar je bilo pri tem ugotovljeno, da je vozilo beleženo kot ukradeno. Občan je v razgovoru povedal, da je 31.1.2016 od občana iz UE Lendava kupil omenjeni osebni avtomobil. Glede  predmetne zadeve je naposled bilo ugotovljeno, da osebni avtomobil v Lendavi ni bil ukraden, ampak prodan. Zoper občana bo podana kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja Krive ovadbe po 283. členu KZ-1,” zaključujejo pri policiji.

 • Slo-vo

  Kdo pravi, da nas policija ne varuje!

 • Prišlek

  Kako ni bila Vectra ukradena, če pa sem na tem portalu bral, da so jo ukradli migranti? Komentarji pod tistim člankom so lopova že razkrinkali in skoraj zaprli, avto pa so našli v Avstriji. Zdaj pa pišete, da ga je prodal nek pokvarjeni Lendavčan. To ni mogoče, saj so Lendavčani ugotovili, da so pokvarjeni le begunci. Morda pa je zadeva celo obratna, a ne?

 • toti mali

  IZBRIŠTE TO NOVICO. PO ČEM BODO SEDAJ LENDAVČANI PLJUVALI

  • Prišlek

   Zakaj le? A se tega, da je Lendavčan prodal ukradeni avto, ne sme napisati? A se ne sme napisati, da je za to dejanje lažno bil obdolžen nek nedolžen begunec? In zanj po gostilnah histerično zbiramo podpise, da ga je treba nagnat, ta ki pa prodaja ukradene avtomobile pa je še naprej naš prijazen someščan in se podpisuje pod peticijo, da je treba nedolžnega begunca nagnat.

   • cinizem

    prišlek, cinizem totega mogoče?

 • bronja22

  kako je spoh to napisano?enkrat bi naj bil ukraden avto, potem prodan… in zakaj bodo kaznovali tega občana? članek nima ne repa ne glave.

 • zlatorog

  Ni enostavno sklepat po tem zapisu, a je tip prodal svoj ukraden avto in okrivil migrante da so mu ga ukradli?