Opazili smo: Napisa “árxá” več ni, hotel bi naj dobil novo ime. Med tem sanacijska dela še potekajo

Po hotelu Lipa, je preteklost po novem tudi hotel árxá. Opazili smo, da je novi lastnik oz. upravljavec hotela umaknil tudi napis árxá in po naših neuradnih a zanesljivih informacijah bo hotel dobil novo ime. Neuradno se sicer šušlja, da bi se hotel Lipa lahko celo vrnil, a potrditve, tudi v neuradnih krogih, nismo uspeli dobiti.
Po tem, ko sanacija hotela še kar poteka, se je po dobrih šestih mesecih iz vrha hotela umaknil napis árxá, ki je po Lipi zamenjal ime. Zakaj točno se je vodstvo objekta odločilo umakniti napis ni znano, znano pa ni tudi, kakšno bo novo ime hotela. Po neuradnih krogih se šušlja, da bi se ime Lipa lahko vrnilo, pri čemer pa je v obzir potrebno vzeti, da sta možnosti lahko še najmanj dve: Terme Lendava ali Thermal Resort Lendava. Poleg tega pa smo opazili še, da objekt po novem varujejo z varnostniki. Najeli so namreč zasebno varnostno službo, ki skrbi, da se v bližnji okolici objekta ali na zemljišču ne zadržujejo ljudje.

Trenutno pa v hotelu še vedno poteka prenova. Sanacije bo deležna hotelska kuhinja in restavracija, pa tudi recepcija in savne. Sanacije bosta deležna tudi dva bazena. Notranji oglati bazen bo deležen novih keramičnih oblog, osrednji, zunanjo-notranji bazen pa bodo prav tako do dobra sanirali. Zaradi dotrajanosti so svoje dodali tudi minuli vsem dobro znani potresi. Težava naj bi se, neuradno, pojavila v betonski školjki.

Občina sicer zaradi zaprtega hotela letno izgubi med 100.000 in 150.000 evrov iz naslova turističnih taks.

Odprtje hotela v prvi polovici letošnjega leta?

Z direktorjem hotela Danielom Kovácsem se je pred kratkim sestal tudi župan Občine Lendava, Janez Magyar, ki je za naš medij razkril nekaj podrobnosti. “Direktor mi je dejal, da se bo zadeva po novem peljala čisto drugače, kot se je do sedaj. Vključiti nameravajo domače pridelovalce hrane, zaposliti nameravajo čim več domačega kadra, zelo pomembno pa je, da želijo s svojo geotermalno vrtino, ki jo imajo, vzpodbuditi pridelavo zelenjave v smislu ogrevanja rastlinjaka, a je to zelo dolgoročni načrt. Potrebna bo seveda priprava dolgoročnega projekta. Slednji naj bi stal med hotelom in novo akademijo. Moram povedati, da ima novi direktor precej drugačen odnos, opazil sem, da ima precej realen pogled, je pa slednji še dejal, da želijo hotel odpreti v začetku meseca maja. Poudaril je, da se objekt intenzivno sanira, z Občine smo mu ponudili partnerstvo, poudarek je na turistični ponudbi za goste in sicer stolp Vinarium, bodoči Zipline in izposoja koles, predvsem izposoja ga zelo interesira, kar bodo urejali z javnim Zavodom za turizem in razvoj, se pa mu zdi zanimiva tudi bodoča večnamenska dvorana.”

Po uradnih informacijah, navedbe v medijih, glede množičnega odpuščanja zaposlenih niso resnične. Nekateri zaposleni, ki so v času prenove doma na čakanju, še zmeraj prejemajo popolno nadomestilo za delo.