Onesnaženje reke Mure iz farme Nemščak v Ižakovcih

Včeraj, ob 17.45 je v občini Beltinci bilo opaženo večje onesnaženje reke Mure iz farme Nemščak. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe in vodilne osebe v občini Beltinci.

Ni minilo veliko časa odkar je na območju Gornje Radgone, natančneje na Plitvičkem Vrhu ter v Spodnji Ščavnici prišlo do večjega onesnaženja vodotokov z gnojnico, a se je nekaj podobnega ponovilo. Danes okoli 17.45 uri so iz Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije sporočili, da je v občini Beltinci bilo opaženo večje onesnaženje reke Mure, in sicer iz farme Nemščak v Ižakovcih. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe in odgovorne osebe v občini Beltinci. Na kraju dogodka so se zbrali predstavniki različnih služb, po neuradnih informacijah pa je do onesnaženja verjetno prišlo zaradi narasle vode, ki je preplavila lagune, kjer se fekalije odlagajo ter jih je zato odneslo v reko.

Kot nam je povedal vodja Operativno komunikacijskega centra PU Murska Sobota, mag. Dejan Bagari, so policisti zavarovali območje, na delu pa so predvsem inšpektorji Inšpektoriata za okolje in prostor, ki bodo ugotovili, kaj je vzor za onesnaženje in ali je prišlo do pogina rib oz. drugega življa v reki. Zato trenutno ni možno izvedeti kaj podrobnejšega.