Olgi Požgai Horvat nov mandat “za krmilom” zdravstvenega doma Lendava

Svet javnega zavoda ZD Lendava, ki ima dvanajst članov, je soglasno podprl kandidaturo Olge Požgai Horvat, za nov štiriletni mandat direktorice zdravstvenega doma. Na razpis za mesto direktorja je prispela le ena vloga.

Svet javnega zavoda ZD Lendava, ki ima dvanajst članov, je soglasno podprl kandidaturo Olge Požgai Horvat, za nov štiriletni mandat direktorice zdravstvenega doma Lendava. Slednji se namreč meseca aprila izteče štiriletni mandat, javni zavod pa seveda potrebuje novega direktorja. Razpis je zahteval, da ima prijavljeni kandidat univerzitetno izobrazbo medicinske, ekonomske ali pravne smeri in najmanj pet let delovnih izkušenj.

Potrditev sveta javnega zavoda, pa bo sedaj romala še k občinam ustanoviteljicam, to so občine Lendava, Dobrovnik, Kobilje, Turnišče, Črenšovci, Odranci in Velika Polana. Zakaj? Soglasje namreč morajo podati še občinski sveti omenjenih občin, pri čemer pa zapletov ni pričakovati. Sicer je zdravstveni dom Lendava minulo leto posloval s 40 tisočaki evrov plusa, so še obelodanili na zasedanju sveta zavoda.

Olga Požgai Horvat

Olga Požgai Horvat si je znanje medicine kot študentka nabirala v madžarskem Szegedu in Pecsu. Po študiju je dve leti delala v splošni medicini, ki ji je sledila specializacija šolske medicine v Ljubljani. Nato je 16 let namenila delu v Zdravstvenem domu (ZD) Lendava, od katerih je štiri leta opravljala funkcijo strokovne direktorice in ob delu doštudirala tudi menedžment v zdravstvu. Za 11 let se je preselila na ZZZS, kjer je delovala na oddelku zdravniške komisije, od leta 2009 pa jo znova lahko najdemo v ZD Lendava, kjer ji pripada direktorski stolček.