Okrožno sodišče v Murski Soboti Madžara, ki sta okradla Kitajca, izgnalo iz države

61-letni Tamas Kun in 64-letna Iren Takacs oba doma iz okolice Blatnega jezera sta pred dnevi v Murski Soboti na tamkajšnjem Okrožnem sodišču priznala, da sta na Primorskem na veliko okradla dva tujca. Izplen sta prinesla kar na sodišče.
Bilo je 11. novembra 2016, na Primorskem, natančneje v Izoli. Omenjena Madžara sta tega dne vlomila v avtodom Kitajcev in ukradla za 3.500 evrov predmetov. Kun je sicer že dobro znan slovenski policiji, saj je leto kasneje vlomil v osebni avtomobil in še preden je ta iz njega uspel odtujiti prenosni računalnik, ga je lastnik uspešno pregnal. Predobravnavni narok in narok za izrek kazenske sankcije je vodila sodnica Natalija Goldinskij Husar, Madžara pa je tožil tožilec Matej Kučan. Zagovornika obeh sta bila odvetnika Irma Hrelja Csaszar in Zlatko Herceg.

Sodnica Goldinskij Husar je tatovoma dosodila eno leto pogojne kazni zapora za Kuna in osem mesecev pogojne zaporne kazni za Takacsevo, saj sta krivdo priznala. Ženska je bila iz Slovenije izgnana za tri leta, moški za pet, ta pa je med drugim na sodišče prinesel tudi 3.500 evrov gotovine, namenjene za odškodnino Kitajcema. Sodnica je madžarskima državljanoma dosodila, da bosta oproščena plačila stroškov sojenja, saj sta oba socialno šibka.