Odtujen avtomobil policisti našli v Ljubljani, obravnavali so še vinjena voznika in vlom v športni objekt

Obilico dela so tokrat imeli policisti iz Goričkega in iz Prlekije. Obravnavali so tatvino osebnega avtomobila v prleški prestolnici, v njeni okolici vlom v športni objekt in na goričkem ter v Mali Polani prometni nesreči, v kateri sta z vozilom v obeh primerih upravljali vinjeni osebi.
Ukraden v Ljutomeru, najden v Ljubljani

10. julija so iz PU Murska Sobota javnost obvestili o tatvini osebnega avtomobila. Ta je bil tega dne med 6.00 in 9.30 uro ukraden izpod nadstreška stanovanjske hiše na ulici Antona Trstenjaka v Ljutomeru. Šlo je za osebni avtomobil znamke Opel Insignia, črne barve, letnik 2015. Predstavnica za odnose z javnostjo na PU Murska Sobota, Suzana Rauš je včeraj obvestila, da je bil omenjeni osebni avtomobil najden v Ljubljani.

Preveč sta pogledala v kozarec, sedla za volan in povzročila prometni nesreči

V soboto zvečer in v nedeljo zgodaj zjutraj so policisti obravnavali dve prometni nesreči, ki sta jih povzročila precej vinjena voznika. V soboto okrog 22. ure je v Kovačevcih voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v obcestni jarek ter nato trčil v betonski prepust. Voznik je bil v prometni nesreči lahko telesno poškodovan, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 1,23 mg alkohola na liter izdihanega zraka.

V nedeljo je vinjeni voznik povzročil prometno nesrečo v Mali Polani. Voznik začetnik, štel naj bi jih šele 18, je v ostrem desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal levo čez vozišče in trčil v betonski steber ulične razsvetljave ter v ograjo ob stanovanjski hiši. Voznik ni bil telesno poškodovan. Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročitelju pokazal 0,76 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Nastalo je za okrog 5.300 evrov materialne škode.

Vlomilec se je polastil žog, kompresorja, dveh toplotnih črpalk, …

Pred nepridipravi niso varni niti športni objekti. V noči na soboto je neznani storilec iz prostorov športnega kluba na območju Ljutomera odtujil večjo količino pijač, kompresor za napihovanje nogometnih žog, 26 nogometnih žog, 2 toplotni črpalki z bojlerjem, samokolnico, plinski žar, vrtalni stroj in nekaj gotovine. Po nestrokovni oceni je nastalo za okrog 5.000 evrov materialne škode. Policisti za neznanim storilcem, ki bo najverjetneje organiziral športno zabavo z obilico pijače, zbirajo obvestila.