Odranski Carthago se bo širil: Gradnja nove proizvodne hale

V jubilejnem letu je v odranskem podjetju Carthago še naprej vse usmerjeno v rast podjetja. Več avtodomov, več prometa in posledično več novih delovnih mest. Podjetje bo, zaradi potreb, zgradilo novo halo, v vrednosti 6 milijonov evrov.
Carthago, vodilni proizvajalec prestižnih avtodomov, letošnje leto praznuje štirideseto obletnico. Kot pojasnjujejo v podjetju, je podjetje v Odrancih nosilni steber skupine Carthago, tendenca rasti na področju prodaje, številu izdelanih vozil ter številu zaposlenih pa še naprej ostaja. Ob letošnjem jubileju namerava omenjeno odransko podjetje vložiti 6 milijonov evrov v postavitev nove proizvodno-skladiščne hale, zaposleni pa so deležni 1.400 evrov visokega regresa za letni dopust in kolektivnega dodatnega pokojninskega zavarovanja.

V preteklem poslovnem letu je odranski Carthago ustvaril nekaj čez 200 milijonov evrov prometa, kar predstavlja 13 odstotno rast glede na leto poprej. Ta poslovni uspeh je odraz kakovostnih produktov podjetja. Rast je načrtovana tudi za tekoče poslovno leto. Po besedah vodje proizvodnje, Viktorja Zimmermanna, so “poleg odličnega produkta odločilni dejavnik uspeha zaposleni, katerih število še vedno narašča.”

Obrat v Odrancih je neprestano rasel in se razvijal. Trenutno je v izgradnji nova proizvodna hala, za lesnopredelovalne stroje, z avtomatskih skladiščenjem lesnih plošč ter z zmogljivimi odsesovalnimi sistemi. V podjetju trenutno poteka izgradnja preventivne protipožarne zaščite na vseh zgradbah. Vrednost celotne investicije je ocenjena na 6 milijonov evrov. Vzporedoo s širitvijo in vlaganjem v proizvodne hale in stroje se je v izgradnjo najsodobnejših pisarn in prostorov za zaposlene vložilo čez 1,5 milijonov evrov. Poleg naštetih investicij in novosti, bodo poleti, z modelnim letom 2020, prenove deležni vsi produkti. Največ novitet se obeta pri modelih Carthago c-compactline in Malibu Van.

Podjetje Carthago Reisemobil GmbH je pred 40 leti ustanovil Karl-Heinz Schuler v Ravensburgu v Nemčiji. Še zmeraj lastniško vodeno podjetje je danes vodilni evropski proizvajalec prestižnih avtodomov znamk Carthago in Malibu. “Obrat v Odrancih smo leta 2008, ob začetku finančne krize, postavili na zelenem travniku. Pogum se je za vse udeležene obrestoval: To je bil odločilni korak za razvoj Carthaga, kajti v Odrancih smo ustvarili pogoje za nadaljnjo rast.” Sandra Županec, direktorica Carthaga d.o.o.: “K temu uspehu je pripomogel tudi naš obrat z angažiranim delom vseh zaposlenih.”