Odpuščanja v Thermal Resortu Lendava

Tudi v Termah Lendava oz. Thermal Resortu Lendava so se v času epidemije koronavirusa zgodile določene spremembe. Najbolj odmevna so odpuščanja. Glede prenove trenutno novih informacij ni, dela potekajo, trenutno pa obratuje zgolj zunanje kopališče, v katerem se lahko nahaja največ 400 oseb ter avto kamp in naselje Lipov gaj.
V Thermal Resortu Lendava so se v času epidemije koronavirusa zgodile določene spremembe. Najodmevnejša je odpuščanje. Brez dela je ostalo devet ljudi, razlog pa je zmanjšani obseg dela. Odpuščanja so bila skladna z zakonom, kar je po mnenju pravne službe potrdil tudi tamkajšnji sindikat zaposlenih. Po kakšnem “ključu” so izbirali ljudi za odpuščanja ni jasno, s tem pa ni seznanjen niti sindikat. Odpuščeni delavci bodo prejeli odpravnino in menda celo del regresa, do sedaj pa so bili na čakanju in so prejemali 80% dohodka.

Kar se tiče ponudbe, hotel trenutno ne obratuje, obratuje pa zunanje kopališče (ŠRC), avtokamp, ki je dobro zaseden in naselje Lipov gaj, ki pa še bolj ali manj sameva, a je zanimanje veliko. Kopališče lahko, zaradi epidemioloških razlogov sprejme do 400 ljudi, cena kopalne karte pa je enotna in znaša 10 evrov, ne glede na dolžino obiska. Podrobnejše informacije je sicer težko dobiti, prav tako pa ni informacij, ali bodo šole in društva, tako kot minula leta, lahko izvajale aktivnosti kot vsako leto (plavalne tečaje, …). Znano ni niti kako daleč so sanacijska dela hotela in ali se bodo prenovili tudi bazeni. O prenovi strojnice se je sicer govorilo že dlje časa.