Odprtje Centra za lokalno oskrbo – Zadružna trgovina Prlekija

Minulo soboto je v atriju Mestne hiše v Ljutomeru potekala uradna otvoritev Centra za lokalno oskrbo – Zadružne trgovine Prlekija. Center je nastal v okviru projekta “Zadruga Ljutomer,” s katerim si je Občina Ljutomer na tretjem javnem pozivu LAS Prlekija zagotovila 70-odstotno sofinanciranje upravičenih stroškov. Celoten projekt je vreden 81.785,65 evrov.
Osnovni namen projekta je bila ustanovitev zadruge, ki bi pod eno streho združevala lokalne ponudnike, ki so na trgu kot posamezniki imeli manjše možnosti za svojo predstavitev, delovanje in uspeh. Tako je v trgovini združena avtentična lokalna ponudba pridelkov in izdelkov 32 prleških pridelovalcev, predelovalcev, obrtnikov in ustvarjalcev.

Namestnik generalnega direktorja Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja, mag. Ervin Kosi, je kot povabljen gost sodeloval pri slavnostnem prerezu traku ob odprtju. Mag. Ervin Kosi je med drugim povedal, da mu je v čast biti priča tej dobri zgodbi. “Taka povezovanja so potrebna na celotnem nivoju države, ne samo v Prlekiji. Prleki znamo stopiti skupaj in mislim, da je to pravi dokaz, da se da skupaj sodelovati na trgu ter prikazati domačinom in turistom kaj vse zmoremo.”

Projekt sofinancirata Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja.