Odprli turistični informacijsko-kulinarični center

Nova Ljubljanska banka je v lanskem septembru izvedla Zbiranje ponudb za brezplačni najem in uporabo poslovnih prostorov nekaterih praznih objektov v svoji lasti, med drugim tudi prostore nekdanje poslovalnice v Murski Soboti na Slovenski ulici. V omenjenih prostorih so včeraj odprli turistični informacijsko-kulinarični center.

Prostori v pritličju so bili v celoti dodeljeni Zavodu za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, kjer so se danes za obiskovalce odprla vrata Turističnega informacijsko-kulinaričnega centra. Prenovljene prostore prve prekmurske hranilnice so simbolično poimenovali »Hranilnica prekmurskih dobrot«, tukaj bodo odslej namreč poleg turističnih informacij obiskovalci lahko kupili tipične izdelke domače obrti, rokodelstva,  poleg tega pa doživeli okuse in arome Pomurja.  Prostore novega TIC-a sta danes odprla župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek in direktorica Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota mag. Brigita Perhavec.

Prostori v prvem nadstropju zgradbe so bili dodeljeni podjetjema Pira in Domania, preostalih osem prostorov pa Mestni občini Murska Sobota. Zato je tudi Mestna občina Murska Sobota z javnim pozivom poiskala uporabnike teh prostorov, z namenom da  vsaj nekaterim nevladnim organizacijam omogoči prostore za delovanje. Hkrati pa bodo novi uporabniki s svojo dejavnostjo popestrili mestno središče in prispevali k njegovi postopni ponovni oživitvi.

Prazne pisarniške prostore v prvem nadstropju bivše bančne poslovalnice na Slovenski ulici 41 so tako v uporabo dobili naslednji novi uporabniki: Pomurska turistična zveza, Društvo tabornikov Rod veseli veter, Gledališko društvo Pisani mehurčki, Kulturno društvo Fotoklub Murska Sobota ter Ustvarjalnik. Novi uporabniki prostorov v I. nadstropju pripravljajo v petek, 22. januarja med 10. In 17. uro dan odprtih vrat, na katerem se bodo predstavili širši javnosti.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/113431614612884969612/albumid/6241234057261312353?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]