Odlični rezultati lendavskih judoistov ter badmintonistov

Lendavski judoisti ter badmintonisti so se minuli vikend udeležili tekmovanj oz. turnirjev po državi. Oboji so se v Lendavo vrnili z zavidljivimi rezultati, katere predstavljamo nekoliko nižje.
JUDO: Državno prvenstvo 2021, U16 ml. kadeti/kadetinje, Ravne na Koroškem

Minulo soboto, 2.10.2021 je v Ravnah na Koroškem potekalo državno prvenstvo za starostno kategorijo U-16, mlajši kadeti/kadetinje. Udeležilo se ga je 135 tekmovalcev iz 36 klubov, tudi tekmovalka Ria Gabor iz Judo kluba Lendava. V težnostni kategoriji do 52 kilogramov je dosegla odlično 3. mesto.

JUDO: Pokal Guštanj Open 2021

V soboto, 2.10.2021 je v Ravnah na koroškem potekal mednarodni turnir v judu, Pokal Guštanj. Udeležilo se ga je 115 tekmovalcev iz 18 klubov in treh držav. tekmovalka Judo kluba Lendava, Lana Škraban, je v starostni kategoriji starejši dečki/deklici v težnostni kategoriji + 63 kg premagala konkurenco in osvojila 1. mesto.

 

BADMINTON: Iva Koša dvakrat zlata

“Včeraj se je na Mirni odvijal 2. turnir do 15 let, na katerem je blestela naša tekmovalka Iva Koša. Okoli vratu si je kar dvakrat nadela zlato kolajno, tako med posameznicami kot v igri mešanih dvojic. Naš klub sta zastopali Iva Koša in Kaja Litrop, obe sta nastopili v kategoriji posameznic in mešanih dvojic. Kaja se je med posameznicami prebila iz kvalifikacij in dosegla 5. mesto, ko jo je v boju za polfinale premagala prav klubska soigralka Iva, ki je brez večjih težav osvojila naziv najboljše na tem turnirju.

Iva in Kaja sta se na žalost srečali tudi v igri mešanih dvojic. Iva je s partnerjem Timom Škrljem (BK Mirna) bolj ali manj dominirala, nekaj malo težav sta jima v finalu povzročila le Tevž Ornik in Zara Šenica (BK Mirna). Iva in Tim sta v polfinalu premagala Kajo in Matica Jaklina (BK Konex), ki sta nato v boju za 3. mesto odigrala zelo napet dvoboj. Prvi niz sta zmagala na 17, nato v drugem malce popustila (14-21), v tretjem pa odigrala maratonski niz, ki se je končal v njuno korist, ko sta dosegla 29. (!) točko,” so sporočili iz BK Mladost Lendava.