Od srede naprej postopno topleje

Po napovedi meteorologa Janeza Markoška poletja s to hladno fronto še ne bo konec. Prihodnji teden je tako pričakovati sončno vreme, sprva sicer s svežimi jutri,konec tedna pa znova do tridesetice.
Danes ponoči se je zjasnilo, zjutraj je ponekod po kotlinah nastala megla. Najnižje jutranje temperature so danes zjutraj bile od 6 do 11, na Primorskem do okoli 15 stopinj Celzija. Danes bo sprva povsod precej jasno. Čez dan bo v notranjosti Slovenije občasno zmerno do pretežno oblačno.Zapiha lahko severni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na Primorskem do 27 stopinj C.

V torek bo sončno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Tudi v sredo in četrtek bo sončno, postopno bo postalo vroče. Popoldne bo predvsem v gorskem svetu možna kakšna ploha ali nevihta. Tridesetico bomo dosegli v četrtek, v petek jih bomo namerili 31, v soboto, na dan Bogračfesta pa kar 32. Jutranje temperature bodo sveže. Izmerili bomo do 15 stopinj.

Vremenska slika: Za hladno fronto se nad Alpami in severozahodnim Balkanom krepi območje visokega zračnega tlaka. Od severozahoda doteka k nam hladnejši in še razmeroma vlažen zrak.