Od danes naprej so obiski v Domu starejših Lendava ponovno dovoljeni

“Spoštovani stanovalci in obiskovalci Doma starejših Lendava! Obveščamo vas, da so zaradi poslabšanja epidemiološke slike in povečanega števila okužb s koronavirusom obiski prepovedani do preklica tega obvestila,” so z Doma starejših Lendava javnosti sporočili pred mesecem dni. To je bilo v letošnjem letu že drugo zaprtje omenjene institucije. Od danes naprej so obiski vnovič dovoljeni.
Lendavski Dom starejših je v letošnjem letu bil zaprt že drugič zapored. Vodstvo te institucije tako ni želelo tvegati niti v prvo in niti v drugo, raven varnosti stanovalcev pa je tako ostala na najvišjem možnem nivoju, seveda ob upoštevanju veh varnostnih ukrepov med zaposlenimi. Od danes naprej je Dom starejših Lendava vnovič odprt za obiskovalce, a kar tako ne bo šlo. Ukrepi so namreč še vedno v veljavi in ker gre za rizične skupine, obiskovanje vsevprek kajpak ni mogoče. Obiski potekajo pod določenimi pogoji, saj nevarnost ni mimo. “Prepričani smo, da bomo v sodelovanju z vami lahko nadaljevali naše prizadevanje da v Domu ne bo prišlo do okužbe. To lahko dosežemo le ob sodelovanju z vami,” so sporočili.

Obiske je potrebno najaviti najmanj en dan vnaprej, pri socialni delavki Meliti Makoter in Darji Varga. Obisk je časovno omejen na 30 minut, prideta pa lahko dve zdravi osebi in sicer v dopoldanskem času med 9.00 in 11.00 uro, ter popoldan med 13.00 in 17.00 uro. Obiski v glavnem potekajo na zunanjih površinah Doma ob upoštevanju razdalje 1,5 metra. Za stanovalce, ki ne morejo iz sobe so obiski dovoljeni v sobi, kjer je prav tako obvezna uporaba zaščitne maske in razkuževanje rok pred in po obisku. Ob prihoduso se vsi primorani najaviti pri receptorki, ki vsem izmeri telesno temperaturo, zabeleži ime in priimek obiskovalca in sporoči na oddelek, da pripeljejo svojca. Obiskovalci lahko prinesejo v Dom stvari, ki lahko odložijo tri dni, ne da bi se pokvarile in jih predajo receptorki.

“Prepričani smo, da bomo tudi ob sprostitvi obiskov v sodelovanju z vami lahko nadaljevali naša prizadevanja, da v Domu starejših Lendava tudi v bodoče ne bo prišlo do okužbe s korona virusom COVID-19. To lahko dosežemo le ob sodelovanju z vami,” še sporočajo.