Od 15. junija je znova dovoljena prisotnost gledalcev na športnih prireditvah: Do 500 oseb

Danes je Vlada Republike Slovenije izdala odlok o prenehanju Odloka o začasnih pogojih za opravljanje športne dejavnosti. Od 15. junija tako bo mogoče spet zbiranje do 500 oseb – ob izvajanju ukrepov NIJZ. V primeru na primer športnih prireditev to ne pomeni 500 gledalcev, saj se v kvoto 500 ljudi vštejejo tudi člani moštev, predstavniki medijev in vsi drugi prisotni.
“To pomeni, da bo od 15. junija 2020 dalje znova mogoče organizirati mednarodna športna tekmovanja. Prav tako je od 15. junija dalje omogočena prisotnost gledalcev na športnih prireditvah. Ob tem bo potrebno upoštevati priporočene smernice Ministrstvo za zdravje in Nacionalni inštitut za javno zdravje – NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki so objavljene na spletni strani ministrstva, pristojnega za zdravje,” je sporočilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Odprava ukrepov za preprečitev širjenja koronavirusa, kot kažejo podatki, torej ni poslabšala stanja novih okužb v državi. Slabih 14 dni je namreč že preteklo, odkar se je življenje vrnilo v normalne tirnice.

Drugo pomembno spremembo prinaša odlok o načinu izvajanja javnega prevoza na ozemlju Slovenije in s tem razveljavitev prejšnjega odloka o začasni prepovedi. V praksi to pomeni, da se bo z objavo v javnem listu omogočil tudi javni prevoz potnikov v mednarodnem prometu.