Obrtnik leta 2016 je Štefan Pavlinjek

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) je na slovesnosti na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani včeraj razglasila že 14. Obrtnika leta. Prestižno priznanje je za svojo poslovno odličnost prejel prekmurec, Štefan Pavlinjek.

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) je včeraj štirinajstič zapored razglasila obrtnika leta, za poslovne dosežke in odličnost, ki je letos Štefan Pavlinjek iz Roto group. Samostojne obrti se je lotil takoj po končanem študiju strojništva in bil že takrat s svojo inovativnostjo in stalno željo po rasti vedno korak pred drugimi. Danes vodi sodobno in prepoznavno podjetje tako na domačem kot na svetovnih trgih. Z več kot 4000 izdelki do volumna 25 m³ in z več kot 3 milijoni kilogramov predelanih polimerov letno sodi Roto med vodilna podjetja s proizvodnjo po tehnologiji rotomolding v Evropi. Z lastnim razvojnim oddelkom in proizvodnjo iz leta v leto širijo in razvijajo številne nove izdelke. Konkurenčne prednosti družbe Roto izvirajo iz drugačnosti in fleksibilnosti, inovativnostjo v trženju in dobri tehnično tehnološki podpori kupcu.

Naziv Obrtnik leta podeljujejo od leta 2003, iz Pomurja pa sta ga do sedaj prejela Ernest Bransberger (Obrtnik leta 2008) in Janez Kodila (Obrtnik leta 2014). Najstarejši obrtnik leta je postal prevoznik 79-letni Boris Zucchiati iz Vrtojbe, ki v prevozništvu vztraja že 52 let. Na dogodku so podelili tudi 50 mojstrskih diplom že 16. generaciji mojstric in mojstrov.