Obravnavali dve prometni nesreči ter požar na vozilu

Pomurski policisti so tokrat obravnavali dve prometni nesreči ter požar na vozilu ki je pogorel v celoti.
Prometni nesreči

Minuli petek, malo po 10. uri se je voznik kolesa peljal preko nadvoza avtoceste izven naselja Krog. Ko je med vožnjo po klancu navzdol zapeljal s pločnika na cesto je izgubil oblast nad kolesom in padel ter se pri tem hudo telesno poškodoval. Zoper voznika je bil odrejen strokovni pregled. Po prejemu rezultata bo izveden ustrezen ukrep.

Policisti PP Ljutomer so včeraj, malo pred 3. uro med kontrolo cestnega prometa v naselju Cven z zvočnimi in svetlobnimi znaki zaustavljali voznika osebnega avtomobila, ki pa na znake policistov ni zaustavil, ampak je zapeljal naprej v smeri naselja Mota.

V naselju je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom ter zapeljal v levi obcestni jarek in trčil v električno omarico. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,62 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje in bo podan obdolžilni predlog. Nastalo je za okrog 30.000 škode.

Požar na vozilu

Minuli petek, malo po 21. uri se je na izstopno stezo Postaje mejne policije Petišovci pripeljal voznik osebnega avtomobila znamke Renault. Po ustavitvi vozila se je začelo izpod motorja vozila kaditi. Voznik in potniki so izstopili. Vozilo je kljub gašenju zgorelo v celoti. Do požara je prišlo zaradi napake na električni napeljavi vozila. Nastalo je za okrog 1.500 evrov škode.