Območno srečanje gledaliških skupin v Dobrovniku in območno srečanje lutkovnih skupin v Odrancih

Na območnem srečanju otroških gledaliških skupin “Hura za gledališče,” ki je potekalo v kulturnem domu v Dobrovniku minulo sredo, je sodelovalo skupno šest gledaliških skupin iz območja JSKD Lendava in Ljutomer, v četrtek pa je v kulturni dvorani v Odrancih potekalo območno srečanje lutkovnih skupin.
Minulo sredo se je v Dobrovniškem kulturnem domu odvijalo območno srečanje otroških gledaliških skupin, z naslovom “Hura za gledališče.” Na srečanju je sodelovalo skupno šest gledaliških skupin iz območja JSKD Lendava in Ljutomer, obe območji pa sta prispevali po tri gledališke skupine. Kot strokovna ocenjevalka je na prireditvi sodelovala Aleksandra Blagojevič in vse prisotne gledališke skupine tudi pohvalila. Najboljše gledališke skupine, izbor katerih še sledi, se bodo udeležile regijskega srečanja otroških gledaliških skupin, ki bo 11. aprila v Gornji Radgoni. Prireditev je organiziral JSKD OI Lendava, soorganizatorja pa sta bila DOŠ Dobrovnik in občina Dobrovnik.

Že naslednji dan pa se je v Odrancih, v tamkajšnji kulturni dvorani, odvilo območno srečanje lutkovnih skupin, ki ga je spremljala strokovna selektorica Katarina Klančnik Kocutar iz Maribora, bo najboljše izbrala in napotila na regijsko srečanje, ki bo 10. aprila v Ljutomeru. V Odrancih so sodelovale tri lutkovne skupine, in sicer: Lutkovna skupina Mavrica vrtca Lendava, lutkovna skupina Neukrotljivi OŠ Odranci in lutkovna skupina Trio DOŠ Dobrovnik. Organizator prireditve je tudi tukaj bil JSKD OI Lendava, soorganizatorja pa sta bila OŠ Odranci in občina Odranci.