Območje Radencev: Policisti obravnavali prometno nesrečo in kasneje še eno, pri kateri pa ni vse šlo enostavno …

Radenski policisti so imeli v minulih dneh kar nekaj dela z obravnavanjem prometnih nesreč. V obeh primerih je bil “udeležen” tudi alkohol, še posebej pa je zaradi slednjega bil razjarjen povzročitelj prometne nesreče na enem izmed parkirišč v Radencih.
Motorist lažje telesno poškodovan

Predvčerajšnjim, malo po 13. uri se je pred naseljem Paričnjak iz smeri Radencev zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena motorist in osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik motornega kolesa prehiteval pred seboj vozeči osebni avtomobil v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik osebnega avtomobila. Motorist je trčil v levo stran (nasprotnega) vozila, padel po vozišču, ter se lahko telesno poškodoval. Pri vozniku motornega kolesa je alkotest pokazal 0,72 mg/l alkohola, pri vozniku osebnega avtomobila pa 0,16 mg/l. Zoper voznika motornega kolesa bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Nevarne vožnje v cestnem prometu.

Kaznivo dejanje napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti

Predvčerajšnjim, malo pred 20. uro, so policisti prejeli prijavo manjše prometne nesreče na parkirišču v Radencih. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo na parkirnem prostoru zaradi nepravilnega premika povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je trčil v parkiran osebni avtomobil. Med samim postopkom obravnave prometne nesreče se je povzročitelj ves čas nedostojno vedel do policistke in v postopku ni hotel sodelovati.

Po opravljenem preizkusu alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,67 mg/l, je bi zoper povzročitelja odrejen strokovni pregled, saj je v razgovoru povedal, da je užival alkoholne pijače, po prometni nesreči. Zaradi varne izvedbe postopka, ter pasivnega upiranja so mu bila s strani policistov nadeta sredstva za vezanje in vklepanje. Ves čas postopka je kršitelj policistko žalil in ji grozil.

Po znanih rezultatih analize odvzete krvi in urina, bo zoper povzročitelja prometne nesreče uveden ustrezen postopek na sodišču ali pri prekrškovnem organu policije. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper kršitelja prav tako podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti po 1. odstavku 300. člena KZ-1.

Nezakoniti prehodi državne meje

Včeraj je bil na območju PP Ljutomer prijet tujec, državljan Albanije, ki je že večkrat nezakonito vstopil v našo državo. Po končanih postopkih je bil tujec predan Hrvaškim varnostnim organom.