Obisk direktorja JSKD Damjana Damjanoviča v Lendavi

Minuli četrtek je Lendavo obiskal Damjan Damjanovič, ki je s 1. septembrom postal direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. V mestni hiši se je sestal z vodjo območne izpostave JSKD Rozino Nemec in županom Občine Lendava Janezom Magyaryem.
Javni sklad RS za kulturne dejavnosti je pomembna ljubiteljska kulturna mreža 59 izpostav po Sloveniji, ki sega tudi v zamejska območja in mednarodni prostor. Po besedah direktorja Damjana Damjanoviča uspešno povezuje in spodbuja k osebni rasti, ljubiteljskemu kulturnemu razvoju, vseživljenjskemu učenju in krepi najrazličnejša zavedanja in kompetence. Posebno pozornost v svojih vrstah in širše namenjajo predvsem povezanosti, velik poudarek daje kakovostni ljubiteljski kulturi, njenemu ustvarjanju, ohranjanju in razvoju.

Na včerajšnjem srečanju v mestni hiši sta vodja izpostave JSKD Lendava Rozina Nemec& in župan Janez Magyar direktorja seznanila z dosedanjimi aktivnostmi in predstavila načrtovane aktivnosti do konca tega leta. Pogovarjali so se tudi o možnostih, da bi v prihodnje poglobili sodelovanje in povezovanje JSKD društev na nacionalni ravni. Direktor Damjanovič je predstavil še možnosti za črpanje evropskih sredstev in načrtovane razpise za sofinanciranje; tudi tiste, ki jih pripravlja Ministrstvo za kulturo. Župan pa je v pogovoru med drugim predstavil idejo, da bi na Hotizi vzpostavili slovenko etnografsko hišo, kar pozdravlja tudi direktor JSKD.

Večji projekti in dogodki, ki jih v lendavski izpostavi pripravljajo do konca leta, sta prireditvi Praznujmo skupaj in Družina poje, pripravljajo pa tudi gledališko predstavo za otroke.

Vir: Občina Lendava