Občinski svet Občine Lendava bo danes prvič zasedal preko spleta

19 članov občinskega sveta Občine Lendava se bo danes, na sploh prvič v zgodovini obstoja Občine Lendava, sestalo preko spleta. Zaostrene razmere kar se tiče koronavirusa torej ne diktirajo tempa zgolj politikom in odločevalcem na vrhu, temveč tudi odločevalcem na lokalni ravni.
Danes zgodaj popoldan se bo preko videokonferenčnega sistema odvila seja občinskega sveta Občine Lendava, ki bo petnajsta redna zapovrstjo v tem mandatu, vmes pa je sicer bilo izvedenih še 9 korespodenčnih sej, ki imajo po navadi zgolj točko ali dve dnevnega reda, občinski svetniki pa glasujejo preko običajne ali elektronske pošte. V tem “covid” času so se zasedanja občinskega sveta Občine Lendava odvijala v Gledališki in koncertni dvorani, saj je zgolj tam bilo mogoče zagotoviti ustrezno razdaljo med občinskimi svetniki, a je to hkrati bilo tudi precej nepraktično. V dvorani so le sedeži, brez miz, občinski svetniki so lahko govorili le za govorniškim pultom, v dvorani je slabša vidljivost, …

Občinski svetniki občine Lendava se bodo tako na današnji seji sestali virtualno, preko videokonferenčne aplikacije Zoom. Delo občinskega sveta na takšen način sicer pozna že vrsto Občin v državi, katerim se danes pridružuje tudi Občina Lendava. Tako kot običajno, bodo pri seji prisotni tudi novinarji, na seji pa bodo največ poudarka zagotovo namenili proračunu za prihodnje leto in za leto 2022. Občinska uprava (predstavljavci gradiva) se bo javljala iz Občine Lendava, župan iz svoje pisarne, preostali občinski svetniki pa od doma oz. iz poljubne lokacije.