Občinski svet Občine Kobilje končno v popolni sestavi

7. novembra 2021 so se v Občini Kobilje odvile nadomestne volitve za župana in to po tem, ko je v 55. letu starosti nenadoma preminil župan in podjetnik, Robert Ščap. Kot edini kandidat je zmago slavil Darko Horvat, ki je za svojo zmago dejansko potreboval zgolj en glas. Minulo nedeljo so se Kobiljani vnovič podali na volišča, saj so potrebovali dva nova člana v tamkajšnjem občinskem svetu.
Občina Kobilje je 24. novembra 2021 razpisala nadomestne volitve dveh članov občinskega sveta. Za dan, s katerim začnejo teči roki za volilna opravila, je bil določen 26. november 2021, volitve so se odvile minulo nedeljo, 30. januarja 2022. Število volilnih upravičencev je bilo 461. Mandat nadomestnega župana Darka Horvata traja do rednih lokalnih volitev, prav tako pa enako velja za dva novoizvoljena člana občinskega sveta. To sta postala Matej Puhan ter Boštjan Balažic.

“Od 461 volilnih upravičencev so glasovali 203 ljudje (44% udeležba). Izvoljena sta bila Matej Puhan (155 glasov ali 43% vseh oddanih) ter Boštjan Balažic (111 glasov ali 31 %). Izven je ostala Lidija Vugrinec (93 glasove oz. 26%),” je za naš spletni portal sporočil predsednik tamkajšnje Občinske volilne komisije, Tomaž Gregorec. Poleg Horvata, ki je župan in tako več ni mogel biti občinski svetnik, je odstopil svetnik Sašo Fras. Občinski svet na Kobilju volijo po večinskem volilnem sistemu.

Za dve mesti v občinskem svetu so se torej potegovali trije kandidati: Matej Puhan (predlagatelj Darko Horvat), Boštjan Balažic (predlagatelj OO SDS Kobilje) in Lidija Vugrinec (predlagatelj Darko Horvat). Občinski svet je do sedaj namesto s sedmimi, deloval s petimi člani. Občina Kobilje je ena izmed treh občin v Sloveniji, ki jih sestavlja le eno naselje. Leži na vzhodu Prekmurja ob meji z Madžarsko na slabih 20 kvadratnih kilometrih in ima nekaj manj kot 600 prebivalcev.