Občino Turnišče oškodovala za 243 tisočakov

Po februarski opravljeni reviziji na občini Turnišče in po kasnejši preiskavi občinskega računovodstva je bilo ugotovljeno, da je uslužbenka, zaposlena na občini Turnišče, slednjo oškodovala za kar 243 tisoč evrov. Tamkajšnja županja je že vložila kazensko ovadbo.

Neodvisna revizorska služba iz Ljubljane, IJFP revizija d.o.o., je meseca februarja letos na občini Turnišče izvedla revizijo poslovanja občine Turnišče in v dokumentu o notranji reviziji naznanila manko sredstev. Občina Turnišče je za tem uvedla preiskavo občinskega računovodstva in pri pregledu poslovnih listin ter s pogovori z zaposlenimi ugotovila več finančnih neskladij.

Takoj po opravljeni notranji preiskavi je bil razkrit sum o oškodovanju občine, torej oškodovanje javnih sredstev, za kar bi naj bila kriva nekdanja zaposlena računovodkinja. Po dosedaj zbranih obvestilih naj bi uslužbenka občinskega računovodstva s plačevanjem namišljenih računov občino oškodovala za vsaj 243 tisoč evrov, tamkajšnja županja Vesna Jerala Zver pa je potrdila, da so zato vložili kazensko ovadbo na pristojno specializirano državno tožilstvo.

Proračun občine Turnišče je sicer težak 2,4 milijona evrov.