Občina Turnišče obnovila Zdravstveno postajo v Turnišču

Občina Turnišče je v lanskem letu začela obnovo Zdravstvene postaje v Turnišču, v vrednosti dobrih 60.000 EUR in jo v minulih dneh tudi zaključila.
Občina Turnišče je namenila dobrih 60.000 EUR sredstev za nujno obnovo Zdravstvene postaje v Turnišču, saj le-ta ni bila obnovljena od njene izgradnje, tj. že 34 let. Tako je Občina Turnišče lansko leto v celoti zamenjala okna s pripadajočimi senčili ter vhodna vrata. Letos se je obnova nadaljevala. V celoti so se obnovili sanitarni prostori za paciente in vhod v Zdravstveno postajo. V minulih dneh je bil izveden prevzem izvedenih del, kjer sta prisostvovali tudi županja Občine Turnišče, mag. Vesna Jerala Zver, in direktorica Zdravstvenega doma Lendava, Olga Požgai Horvat.

Občina Turnišče načrtuje v spomladanskih dneh še urediti okolico vhoda Zdravstvene postaje. Zdravstveni dom Lendava naj bi v letošnjem letu obnovil pohištvo in opremo v ordinacijah in čakalnici za dobrih 30.000 EUR, kakor je zagotovila direktorica Zdravstvenega doma Lendava, Olga Požgai Horvat.

Županja Občine Turnišče, mag. Vesna Jerala Zver, je ob tem dogodku povedala: “Trudimo se, da bi bili v občini Turnišče urejeni objekti, tudi Zdravstvena postaja. Naši občani si jih zaslužijo, ravno tako kot kakovostno oskrbo v Zdravstveni postaji, za kar se trudimo.”