Občina Lendava popravila sporni dokument

Na zasedanju Komisije za pripravo statuta in poslovnika ter za občinska priznanja, ki se je odvijalo 21.12.2016, so člani komisije ugotovili neresnične navedbe v dokumentu z naslovom “Daljinsko ogrevanje v Lendavi.” Avtorji dokumenta so po pozivu članov omenjene komisije v teh dneh pripisali popravek.

21.12.2016 se je v prostorih mestne hiše v Lendavi šestič sestala Komisija za pripravo statuta in poslovnika ter za občinska priznanja. Po tem, ko se je seja komisije šele dobro začela, je član komisije in občinski svetnik Igor Kulčar ugotovil, da pisanje v delu dokumenta, ki so ga občani prejeli na javni tribuni uporabnikov daljinskega ogrevanja v jedilnici DOŠ I Lendava ne drži in s tem zavaja bralca dokumenta.

Kulčar je na seji komisije člane komisije obvestil, da je v dopisu Urada župana z naslovom “Daljinsko ogrevanje v Lendavi” z dne 29.11.2016, ki je bilo namenjeno uporabnikom daljinskega ogrevanja na tretji strani pod poglavjem “Druge ugotovitve in nadaljnje aktivnosti Občine Lendava” navedeno: “Komisija za pripravo statuta in poslovnika ter občinska priznanja je ugotovila, da je sklic javne tribune skladen s statutom občine.” Kulčar je poudaril, da navedeno ne drži, saj komisija o tem ni sklepala, je samo prejela informacijo, da bo konec meseca Občina skupaj s KS Lendava in Energetsko svetovalno pisarno izvedla na temo daljinskega ogrevanja javno tribuno.

V razpravi so člani komisije ugotovili in se strinjali, da komisija na svoji prejšnji seji res ni sklepala o izvedbi javne tribune in da ni prav, da se v imenu komisije piše o zadevi, o kateri niti ni odločala.

Avtorji dokumenta pripisali popravek

Komisija za pripravo statuta in poslovnika ter za občinska priznanja je pri tem sprejela sklep, da od pripravljalcev dokumenta (Jasna Bračič Szabó, mag. Tibor Hebar in Miran Doma), zahteva javno opravičilo, v nasprotnem primeru je član komisije Igor Kulčar zagrozil s tožbo. Je pa pri tem seveda potrebno dodati, da je Jasna Bračič Szabó bila prisotna na petem zasedanju komisije, saj je pisala zapisnik, napaka pa se je kljub temu zgodila. Občina na dokumentu, kjer je objavljen popravek, tokrat avtorjev dokumenta ni zakrila.

“Pri pripravi gradiva, ki je bilo namenjeno uporabnikom daljinskega ogrevanja na javni tribuni Prednosti in slabosti daljinskega ogrevanja z geotermalno energijo v mestu Lendava in je objavljeno na spletni strani Občine Lendava, je na tretji strani tega dopisa prišlo do napačne navedbe: »Komisija za pripravo statuta in poslovnika ter občinska priznanja je ugotovila, da je sklic javne tribune skladen s statutom občine«, saj komisija ni odločala o sklicu, temveč je prejela le informacijo o izvedbi javne tribune. Za napako se opravičujemo,” so v teh dneh avtorji zapisali v omenjenem dokumentu.

 • klofuta

  Kdo se opravičuje, kateri avtorji, kdo je bil pripravljalec dokumenta? Komisija v kateri sedi tudi Kulčar? Po tej logiki se Kulčar opravičuje samemu sebi. Ha, ha , ha (v tem stilu vedno konča Kulčar).

 • MaliBumbar

  Za to napako bi morala odgovarjati g. Jasna Bračič Szabó.

  • Komentator

   Za to napako mora odgovarjati osebno samo in edino g. Zupan, ker je javno potrdil pred vsaj 100 ljydmi, da je dokument avtoriziral on osebno. Poleg tega pa mora se odgovarjati za nezakonit statut in to, da ni dovolil zbora obcanov! Prepeljal nas je zejne preko vode.

 • Ali

  “klofuta” kaj govoriš? Saj pa te informacije o javni tribuni ni pisala in pošiljala komisija ampak občina. Kulčar je član komisije. Z ostalimi vprašanji se pa strinjam. Kje je dokument o opravičilu? O kakšnem dokumentu sploh govorimo? Kje je ali bo objavljen? Figa je takšno opravičilo, s katerim občani niso seznanjeni. Kdo se sploh opravičuje? Koga bo župan tokrat v blato potisnil, saj je on avtor vsake ideje občine – razen, ko gre kaj narobe.

 • Igor Kulčar

  http://lendava.si/sl/daljinsko-ogrevanje-v-lendavi
  Ukrepi in ugotovitve…
  Fantje, po mojem je Leon zelo jasno napisal, kdo, komu in zakaj…

 • klofuta

  “Ali”, saj nisem nič trdil. Samo sprašujem.

 • klofuta

  Komentator, ti si res bumbar (hec). To pri nas tako ne gre. Opravičila ? Odgovornosti ? Odkritost ? Lepo prosim !

 • farmer

  Gre za protiustavno “napako” v statutu občine, ki ga je podpisal Balažek. Balažek bi se moral opravičiti občanom Lendave in odstopiti. Tako bi bilo v demokratični družbi. V avtokratičnih družbah pa nagrade in kazni podeljujejo avtokrati, kakor se jim pač zahoče.

 • Lendavski Stalin

  Pun kufer mamo že tega samodržca Balažeka.

 • Lord

  Spakiraj kufre, nočemo te v Lendavi! A ne kapiraš sporočila!?

 • občan

  Napaka Balažeka pri določilu statuta, napaka pri sklicu zbora občanov, napaka pri odgovornosti komisije, napaka, napaka… ampak vsaj dve od teh sta namerni in to napaki proti demokraciji, napaki proti ustavnim pravicam ljudstva. Tu ne gre za malomarnost, ampak za samovoljo nad občani.

  • Komentator

   Se popolnoma strinjam. Cas hevda se to kaznuje.koliko ljudi mu se verjame?mu verjamejo njegovi clani list?malo se ljudje zamislite…

   • občan

    Koliko občinarjev je ta prasec kaznoval, pa ne zaradi napak pri delu, ampak zaradi tega, ker se mu niso klanjali do tal. Zdaj pa, ko sam krši slovensko ustavo, pa bagatelizira in laže, da so nekše komisije krive. Na vsak način hoče biti župan, a mrzi vse občane in demokracijo.