Občina Lendava: “Ponovnih zlorab bioplinarne ne bomo tolerirali”

Občina Lendava se je z današnjim krajšim sporočilom za javnost odzvala na dogodke v zvezi z razvpito bioplinarno v okviru današnjega svetovnega dne okolja in najbrž tudi na včerajšnji sestanek, ki se je odvil v dvorani vaškega doma v lendavskih goricah. Ti poudarjajo, da “ponovnih zlorab bioplinarne ne bodo tolerirali.”
“Občina Lendava je svoje občanke in občane obvešča, da na prvo mesto postavlja njihovo zdravje in življenje v prijetnem, predvsem pa varnem bivalnem okolju. S pristojnimi institucijami bomo zato naredili vse, da do zlorab v delovanju bioplinarne v Lendavi ne bo prišlo. Ne danes, ne v prihodnje. Zagotavljamo, da bomo, v kolikor bo lastnik naše zaupanje zlorabil, odgovorno osebo kazensko ovadili in se poslužili vseh razpoložljivih pravnih sredstev, da bo naše sporočilo jasno razumljeno.

5. junij je svetovni dan okolja in čas, ko se spomnimo, da je narava tista, ki omogoča življenje. Hrana, zrak, voda in podnebje so pomembni dejavniki za preživetje človeka in ohranjanje biotske raznovrstnosti ob 46. svetovnem dnevu okolja izpostavlja tudi Organizacija združenih narodov.

Janez Magyar, župan Občine Lendava”