Občina Lendava bo, kot kaže, posodobila svoj vozni park

Občina Lendava bo v prihajajočih dveh do treh mesecih zamenjala vozni park. Občina ima v lasti nekaj starejših vozil, ki so, kot kaže, postala neustrezna, z javnim naročilom po postopku oddaje naročila male vrednosti pa želijo vozila zamenjati.
Lendavska občina bo v prihajajočih dveh do treh mesecih zamenjala vozni park. Za potrebe tega je že objavila javno naročilo male vrednosti, časa za oddajo vlog, v skladu z razpisno dokumentacijo, pa imajo ponudniki do 21. avgusta. Izbrani ponudnik bo vozila lendavski Občini primoran dostaviti najkasneje do zadnjega dneva v mesecu novembru. Vsa vozila morajo biti letnik 2018.

Vozil (razen enega) pa občina ne bo kupila, temveč jih bo od ponudnika prevzela v poslovni najem (operativni leasing). Občina bo kupila le eno vozilo, gospodarsko in sicer gre za prekucnik z dvojno kabino. Ta bo uporabljan v smislu cestne službe, dve vozili bosta namenjeni za potrebe režijske službe, dve vozili pa bosta vozili višjega cenovnega razreda, za potrebe daljših poti.

Občina bo štiri vozila najemala pet let. Prvo vozilo je enoprostorec, drugo vozilo karavan, tretje in četrto vozilo pa sta dostavni vozili. Peto vozilo, ki ga bo občina kupila in ne najemala, pa je gospodarsko vozilo- kamionet. Vsa našteta vozila morajo biti na dizelski pogon. Vsi stroški rednega in izrednega vzdrževanja oziroma servisiranja vsakega posameznega najetega vozila, vključno z materialom in potrošnim materialom ter nakupom, menjavo ali vzdrževanjem pnevmatik v okviru normalne rabe bremenijo izvajalca in so vključeni v ceno najema.