Občina Črenšovci: V.d. direktorice občinske uprave je Lidija Brunec

Konec junija je Občina Črenšovci na svoji spletni strani objavila javni razpis za prosto delovno mesto “direktor občinske uprave.” Črenšovska občina je sicer z zaposlitvijo direktorja občinske uprave čakala nerazumno dolgo, neuradno ga naj nikoli sploh ne bi imela. Tokrat prvič bi ta moral biti zaposlen od prvega julijskega dne. Razpis traja do 15. julija, predvčerajšnjim pa so dobili vršilko dolžnosti.
Županja Občine Črenšovci, Vera Markoja, je predvčerajšnjim tamkajšnje občinske svetnike obvestila, da je tega dne imenovala vršilko dolžnosti direktorja občinske uprave. To je postala Lidija Brunec. Med tem ima sicer Občina Črenšovci od 29.6. do 15.7.2020 odprt javni razpis za prosto delovno mesto “direktor občinske uprave.” Gre za uradniško delovno mesto na položaju, ki se opravlja v nazivu “podsekretar,” stopnja naziva III. Tamkajšnja Občina je bila sicer sploh brez direktorja občinske uprave, tokrat pa je v kadrovskem načrtu določeno, da bi ta s svojim delom začel/a prvi julijski dan.

Županja ima sicer na izbiro več možnosti, a je tokrat, dober teden pred iztekom razpisa izbrala možnost vršilca dolžnosti, v proračunu pa imajo za to postavko rezervirana sredstva šele od julija naprej. Po naših informacijah bi županja najprej želela delo vršilke dolžnosti preveriti in ji delo ponuditi ali pa se Brunčevi za sodelovanje zahvaliti. Vršilko dolžnosti lahko sicer županja imenuje kadar koli, brez razpisa, tokrat, zanimivo, dober teden pred zaključkom slednjega.