Občina bo v sodelovanju s Klubom študentov Lendava omogočila študentsko in dijaško delo

Občina Lendava se je odločila, da bo spodbujala vključevanje mladih v lokalno okolje in sicer na način, da bo omogočila študentsko in dijaško delo. V ta namen je k sodelovanju povabila Klub študentov Lendava, ki je pripravljen sodelovati.
Občina Lendava in lendavski klub študentov bosta že prihajajoče poletje omogočila občasna pogodbena dela v lokalnem okolju. Šlo bo za dela s področja turizma, kulture in raznih storitvenih dejavnosti, študenti in dijaki pa se bodo lahko prijavili na 50, 100 ali 200-urno delo. Plačilo bo izvedeno preko študentske napotnice, dela pa so v lokalnem interesu. Študenti in dijaki bodo lahko delo opravljali tudi čez celo leto.

Občina bo za študentsko oziroma dijaško delo zagotovila sredstva za delo v obsegu 3.000 ur, predvidena urna postavka pa bo znašala neto 5,99 evrov na uro. Katalog del, ki bodo na voljo, bo Občina predvidoma danes objavila na občinski spletni strani. Vodstvo Kluba študentov Lendava pozdravlja iniciativo Občine za vključevanje mladih na lokalni trg dela ter, kot smo že zapisali, obljubilo sodelovanje pri tem projektu.