NZS prekinja vsa tekmovanja pod svojim okriljem, srečanja med Nafto 1903 in Dobom v soboto ne bo, prav tako ne začetka Pomurske nogometne lige

Čeprav smo predvčerajšnjim sporočili, da bodo vsa tekmovanja pod okriljem Nogometne zveze Slovenije odigrana brez gledalcev, pa so danes dodatno sporočili, da NZS z današnjim dnem prekinja vsa tekmovanja pod svojim okriljem, potem ko je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) včeraj razglasila pandemijo koronavirusa.
“NZS je ocenila, da je morebitno tveganje okužbe previsoko, da bi se nogometna tekmovanja nadaljevala, zato je z današnjim dnem prekinila vsa tekmovanja pod svojim okriljem, poleg tega NZS priporoča tudi prekinitev vseh treningov za vse mlajše in mladinske selekcije. Ukrep za zdaj velja do konca marca, delovanje NZS na ostalih področjih pa bo med tem časom potekalo nemoteno, vendar v skladu s priporočili in odredbami države. Ker se razmere hitro spreminjajo, bomo še naprej pozorno spremljali situacijo in v skladu s tem sprejemali nadaljnje ukrepe,” so sporočili.

Prav tako je Medobčinska nogometna zveza Lendava vse nogometne klube obvestila, da se “zaradi preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom do nadaljnjega odpovedo vse tekme v Pomurski nogometni ligi.” MNZ Lendava sicer priporoča klubom, da opustijo igranje prijateljskih tekem in treninge prilagodijo individualni vadbi.