Nuša Ladinek ni več trenerka Pomurja

Nuša Ladinek ni več trenerka članske ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, sporočajo iz tabora državnih in pokalnih prvakinj. Osemintridesetletnica je nekaj dni po koncu kvalifikacij UEFA Lige prvakinj vodstvo kluba obvestila, da zapušča klop članske selekcije.
Nuša Ladinek je nad člansko zasedbo Pomurja bdela skoraj tri leta, vodenje ekipe je prevzela oktobra 2016. Z mlado igralsko posadko je dvakrat zapored za las ostala brez naslova državnih prvakinj, v minuli sezoni pa s svojimi varovankami ni oddala niti točke. Ladinekova se od članske ekipe ŽNK Nona Pomurja Beltincev poslavlja še s tremi pokalnimi lovorikami, velja pa spomniti tudi na številne uspehe z mladinskimi selekcijami in dolgoletno udejstvovanje na drugih področjih v okviru kluba.

“Minula sezona je bila vrhunec mojega delovanja v članski ekipi. Ponosna sem, da so dekleta dobro delo kronala s sanjsko sezono, ki so jo sklenila brez oddane točke. Ne gre za odločitev, ki bi jo sprejela z danes na jutri, verjamem pa, da je poteza prava tudi za dobro celotne ekipe,” je, potem ko je vodstvu kluba sporočila svojo odločitev, dejala zdaj že nekdanja trenerka, v preteklosti pa tudi igralka in sekretarka “žuto-plavih.”

“ŽNK Pomurju želim vse najboljše, saj gre za klub, v katerem sem v različnih vlogah delovala več kot desetletje in pol. Klub mi je omogočil vse, kar sem dosegla v svoji trenerski karieri, zato se vodstvu zahvaljujem za zaupanje in podporo, dekletom pa želim vse dobro in verjamem, da bodo z novo energijo v jadrih posegla po novih uspehih,” je še dodala Ladinekova, ki zadnjih nekaj mesecev deluje tudi v trenerskem štabu članske ženske reprezentance.

Vodstvo Ženskega nogometnega kluba Pomurje Beltinci se Nuši Ladinek zahvaljuje za dolgoletno zvestobo klubu in predano delo ter sporoča, da bodo vrata vselej odprta za morebitni povratek. Vodenje državnih in pokalnih prvakinj do imenovanja novega glavnega trenerja prevzema dosedanji pomočnik Primož Rakovec, ki je z Nušo Ladinek sodeloval že v zadnji sezoni in v poletnih pripravah.

Kapetanko Anjo Prša in soigralke že danes čaka nova preizkušnja, Pomurke bodo državno prvenstvo odprle z gostovanje na koprski Bonifiki.